Microsoft lägger till Eye Tracking Technology till Windows 10

Microsoft tar med sig Eye Tracking-tekniken till Windows 10 med en funktion som kallas Eye Control. Det är redan en funktion inbyggd i de senaste Windows 10 Insider Builds. För närvarande fungerar det bara med Tobii Eye Tracker 4C (används för närvarande med vissa videospel) men Microsoft vill lägga till stöd till liknande enheter på marknaden i framtiden.

Funktionen Eye Control gör det möjligt för Windows 10-användare att navigera i operativsystemet bara genom att glida runt på skärmen. Det ger möjlighet att styra en mus och tangentbord på skärmen samt text till tal med en blick. Ögonblicktekniken använder en kamera på en bärbar dator eller PC-skärm för att spåra var en användare tittar. Du kan starta appar, skriva text och utföra andra vanliga uppgifter inom operativsystemet.

Eye Control utvecklades ursprungligen som en del av en Microsoft Hackathon tillbaka 2014 som ett sätt att hjälpa människor med ALS att styra och manövrera en rullstol genom att använda ögonrörelse. När ett forskargrupp från Microsoft upptäckte tekniken såg de potentialen för ögonspårning. Mer sistnämnd Microsoft-vd Satya Nadella återvände till en veckas Hackathon för att dela inspirerande projekt och meddelade att Windows 10 kommer att ge inbyggt stöd för ögonspårning genom tillgänglighetsalternativen.

">

Vid denna tidpunkt är Eye Control fortfarande i beta-fas och om du är en Windows Insider kan du testa det (förutsatt att du har Tobii Eye Tracker 4C eller liknande stödd enhet). Det kommer uppenbarligen att ta lite tid för fler enheter med liknande teknik att nå marknaden, men när de gör det kommer det att göra Windows 10 mer tillgängligt för ett större antal användare. För personer som behöver det, spelare och utvecklare letar efter unika sätt att implementera denna nya teknik i sina appar.

Vad tar du på det senaste meddelandet om Windows 10? Ser du potentialen för andra typer av system eller applikationer som denna teknik kan användas med? Lämna en kommentar nedan och låt oss veta dina tankar.