John Lennon: Årlig Island Peace Light Tribute Streams Live

Vid 4 PM ET sparkade den årliga belysningen av John Lennon Imagine Peace Tower av en månadslång optisk hyllning till den mördade Beatles-artisten. Och i år lever hans änka Yoko Ono live på den.

Imagine Peace Tower är ett ambitiöst företag. Det tänds varje år på Island - i en ceremoni som leds av Ono-den 9 oktober och stannar till 8 december. Daterna noterar Lennons födelsedag och datumet för hans död, respektive.

Kolla in tekniken bakom tornet. Den innehåller 15 sökljus, kondensatorer och speglar för att koncentrera en enda spetsig strålkastare rakt upp - 4000 meter uppåt.

På basen är orden Föreställ dig fred - orden finns på 24 olika språk.

Begravd under det, enligt Ono, är några halv miljon kort och anteckningar Lennon fans har skickat familjen sedan Lennons 1980-mord.

Officiellt påslagen för första gången 2007, är Fredstornet i Vioey Islan, Kollafjorour Bay, i Reykjavik, Island.

">

För att tweet en önskan om fred frågar Yoko Ono att tweets kommer till Imagine Peace Tower Twitter handtag @IPTower. Du kan också gå med på Imagine Peace Tower Facebook-sidan.

I ett officiellt uttalande i dag sade Ono: "" Jag hoppas att Imagine Peace Tower kommer att belysa världens fredens starka önskemål från alla hörn av planeten .. och ge uppmuntran, inspiration och en känsla av solidaritet i en värld som nu fylls med rädsla och förvirring ... låt oss komma samman för att inse en fredlig värld. "

"Kärlek är vår energi." Ono tillade. "Visdom är vår makt. Det är dags att kasta ljus till alla hörn av världen. Njut av den resa vi gör tillsammans. "

Skön.

Du kan inte ha en John Lennon Imagine-historia utan den världsberömda sången. Här är den officiella videon från YouTube.

">