Gör Flash Player Work på Android 5.0 Lollipop

Om du stöter på en Flash-baserad video medan du surfar på webben på din enhet som kör Android 5.0 Lollipop och Chrome, är inget mer irriterande än att inte kunna spela det. Men det finns ett enkelt sätt att få Flash Player-stöd, och det kräver inte att du lägger till en APK.

Stöd för Adobe Flash Player började släppa i mitten av 2012 och Adobe meddelade att det inte skulle finnas något certifierat genomförande av Flash Player for Android 4.1 Jelly Bean.

Flash Player Support på Lollipop

Allt du behöver göra är att hämta den senaste versionen av Dolphin-webbläsaren på din enhet. Då kommer du över en webbplats som fortfarande kräver Flash, det kommer att erbjudas dig som en nedladdning.

Innan du börjar kan du gå till dina säkerhetsinställningar och tillåta installation av appar från okända källor. Men enligt min erfarenhet kommer möjligheten att gå direkt till inställningarna och göra den förändringen erbjudas till dig.

När Flash är installerat, gå tillbaka till den webbplats där du hade problem och njut av videon. Jag hade varierande framgångar med det här på min HTC One (M8). Ibland skulle videor på metallica.com spela, men inte alltid. Jag testade det igen genom att gå till den interaktiva sajten wechoosethemoon.org och det fungerade utan hitch på telefonen och Nexus 7 med Lollipop.

Jag skulle vara intresserad av att känna din erfarenhet av att spela flashinnehåll på din enhet som kör Android 5.0 med Dolphin-webbläsaren. Se till att lämna en kommentar nedan och berätta om det.

Medan du bara installerar Dolphin-webbläsaren är det ett bra sätt att se ditt Flash-innehåll på den senaste versionen av Android, det finns andra enheter som fortfarande saknar supporten, men vi har täckt för ett par av dem i artiklarna nedan.

  • Så här installerar du Adobe Flash på Nexus 7
  • Så här installerar du Adobe Flash på Kindle Fire HD