Logitech T400 Wireless Zone Touch Mouse Review

Om du använder Windows 8 på en traditionell dator utan en pekskärm, är det ett snyggt sätt att navigera på startskärmen och det moderna användargränssnittet med en pekskärm. Logitech släppte nyligen sin T400 touch-mus som gör det enklare att navigera i det nya operativsystemet än en traditionell mus.

Touch stripen i mitten är där magiken händer. Sedan har de vänstra och högra knapparna en fysisk klickstil som du är van vid. Runt kanten är ett fint ribbat gummi grepp som gör det enkelt att hålla. Det är inte för stort eller skrymmande och är perfekt för att resa med. Det kommer också att fungera på nästan vilken yta som helst.

I paketet finns T400-musen och en enhetlig mottagare som pluggar in i en öppen USB-port på ditt system. Med Logitech USB Unifying-mottagaren kan du para upp till sex kompatibla trådlösa möss, tangentbord och nummerplattor. Så om du ville använda den med Logitech K800 Illuminated Keyboard så tog vi en titt på förra veckan, du behöver bara en enda mottagare.

Vänd musen över och du kan slå på eller av och komma åt batterifacket. Min enhet kom med två AA Duracell batterier vilket var ett bra tillägg jämfört med billiga off-brand. En uppsättning batterier kommer att vara i upp till 18 månader.

När du har anslutit den och slår på musen uppmanas du att ladda ner Logitechs SetPoint-programvara. Medan det kommer att fungera utan att installera det, vill du definitivt ha det så att du kan konfigurera det för att fungera bäst för dig.

När SetPoint Software är installerat kan du justera inställningarna för Touch Zone så det fungerar bäst för dig för att navigera i Windows. Enkla swipes av fingret från vänster till höger eller upp och ner gör att du enkelt kan bläddra i den nya Windows 8 Start-skärmen. Det gör också att bläddra igenom webbsidor en bris också. Som standard är det inställt att växla mellan skrivbordet och startskärmen genom att klicka på mellanskontrollknappen.

SetPoint-programvaran lever i Aktivitetsfältet i meddelandefältet så att du enkelt kan komma åt det för att anpassa inställningarna efter behov.

Jag har använt det i ett par veckor nu och det har snäv kontroll och gör det enkelt att navigera tunnelbana-stil-användargränssnittet lättare än en mus med ett rullhjul. Jag tycker att det fungerar bäst i en resesituation på ett system utan pekskärmskapacitet. Efter tweaking i SetPoint-programvaran, tycker jag att det är korrekt och sällan stöter på en situation där jag oavsiktligt rullar någonstans jag inte vill vara. Gummigreppet på sidan är snyggt och gör det enkelt att använda touchzonen med ett finger.

Det kommer också att fungera med Windows 7, men du får den mest funktionaliteten från den i Windows 8-gränssnittet. Den här musen fungerar bra i Internet Explorer 10 med funktionen Flip Ahead aktiverad. Det gör att du kan gå till nästa eller föregående webbsida genom att svepa till vänster eller höger. Jag önskar att det var större, men det är min personliga preferens ... din körsträcka kan variera. Jag gillar verkligen det i resesituationen medan du använder en bärbar dator i en kafé eller var som helst medan du är på språng.

Logitech säljer den till $ 49, 99 men du kan hitta den online billigare via försäljningsställen som Amazon.

">