Xbox One för att få Windows 10-uppgradering den 12 november

Microsoft meddelade idag att Xbox One kommer att få Windows 10-uppgraderingen den 12 november. Det finns för närvarande användare som testar de nya funktionerna via förhandsgranskningsprogrammet, och allt kommer samman nästa månad.

Meddelandet gjordes av Microsoft på Twitter i kväll:

Gör dig redo till #JumpAhead igen. Den nya #XboxOne Experience kommer 11/12: https://t.co/JYzIdC1Q3M pic.twitter.com/3kBX8cPx56

- Xbox (@Xbox) 27 oktober 2015

Windows 10 Kommer till Xbox One

Om du för närvarande använder Xbox One är du förmodligen inte så lycklig med fördröjningstiden när du växlar mellan appar eller inställningar med hjälp av instrumentpanelen. Den här nya uppgraderingen lovar att ge snabbare prestanda, en förbättrad spelupplevelse, vertikal rullning i stället för horisontell (vilket tar längre tid att komma till objekt) och utökade sociala funktioner.

Också i vad som förmodligen är den största uppdateringen: du kan spela Xbox 360-spel! Detta kommer att uppnås med hjälp av Hyper-V virtualiseringstekniken som är inbyggd i Windows 10.

Först kommer antalet 360-spel att vara begränsade först, dock. Microsoft säger: "Nu kan du spela ett växande antal av dina Xbox 360-spel på Xbox One utan extra kostnad. Med över 100 titlar slated för hösten, och hundratals mer under de kommande månaderna ... "

Något annat som är intressant är att alla 360 spel du får gratis med spel med Gold-prenumerationen kommer också att vara kompatibla.

Andra förbättringar kommer att bli en ny guide för meddelanden, vänner och meddelanden, och optimerad butik, och mycket mer.

Microsoft tar ytterligare ett steg i rätt riktning och får Windows 10 på nästan alla enheter, inklusive enheter för datorer, tabletter, Xbox One, Windows Phone, tabletter och saker för Internet (IoT).

För en snabb titt på vad den nya Xbox One-upplevelsen kommer att bli, kolla in videon nedan.

">

För en fullständig titt på alla nya funktioner som kommer till Xbox One med Windows 10, kolla in den här Xbox.com-webbplatsen.