join.me Mobile Viewer för iPhone, iPad, iPod Touch nu tillgänglig-Android App kommer snart

Kolla in det här. Vår favorit groovy webbkonferens / fjärrhjälp / skärmdelning webbaserad service-join.me-har nu en mobilvisare ( nu var det en munnen full ). Den här månaden rullade join.me ut iOS-mobilvisaren. IOS-appen join.me kan du visa delade Windows- eller OS X-skärmar från din iPad, iPhone eller iPod Touch ( iOS 3.2 och uppåt ). Appen är nästan lika enkel som webbversionen, vilket kräver bara en webbläsare och Flash. Nu kan du dock få ett konferenssamtal, webbseminarium eller lagmöte med hjälp av join.me från var du än är så länge du har en iPhone, iPad eller iPod Touch.

Jag provade det på min iPhone och det fungerade bra. Jag skulle ha älskat att se det på en iPad, där det ser nog ut ännu bättre men olyckligtvis lämnade MrGroove sin iPad på sin köksdisk i morgon ...

När du har laddat ner den mobila tittaren i join.me från App Store och startat den, tas du direkt till en skärm som frågar efter join.me-numret för den delade skärmen. Kom ihåg: med join.me behöver du inte registrera ett konto eller registrera dig. Stanna bara i join.me numret från värden och borta går du.

Denna skärmdump är en helt zoomad vy i liggande läge. När det gäller jämnhet är det lika illa som du kan förvänta dig av en webbkonferens, men helt acceptabel. Självklart kommer din körsträcka att variera. Jag testade detta på en WiFi-anslutning. 3G-hastigheter kan vara bättre eller sämre.

Du kan nypa eller dubbelklicka för att zooma in och sedan panorera med fingret, precis som när du surfar på webben. Som du kan se är den ganska skarp.

Du kan också se kontrollknapparna längst ner i detta skott. Dessa döljs automatiskt när du lämnar skärmen ensam. Som du märker har du knappen Telefon, som visar konferenssamtalet, chattknappen, deltagarknappen och en X för att lämna konferensen join.me. Vad saknas? Filöverföring och begärankontroll, som är förståeligt tuffare att implementera på en mobil plattform. Men inte mycket av en downer, eftersom jag inte kan föreställa mig någon som genomförbart kör en webbkonferens från sin iPhone.

Chattfönstret fungerar precis som skrivbordsversionen. Du kan skicka chattar till alla eller bara en person i taget ( PM ). Den enda nackdelen är att du inte kan se skärmen när du chattar, men jag antar att du kan med iPad-versionen.

Deltagarnas skärm är precis vad du kan förvänta dig. Ingen annan funktionalitet här.

Konferenssamtalet är faktiskt lite bristfälligt. join.me har inte VoIP-inbyggd, vilket är bra, men det faktum att du inte kan kopiera och klistra in konferensnumret eller åtkomstkoden är typ av drag. Du kan inte ens röra numret för att ringa det automatiskt, som du kan i nästan alla andra apper på iOS-plattformen. Så vad ska du göra? Om du kan memorera både det 10-siffriga telefonnumret och den nio siffriga åtkomstkoden, får du mer ström till dig. Annars måste du skriva ner den på en bit papper, växla över till din telefonapp och sedan växla tillbaka. Dra-o-rama.

Men goda nyheter för AT & T-kunder ( för en gång ) -du kommer att kunna hålla kontakten och visa din join.me-konferens samtidigt över 3G. Verizon iPhone-användare kommer bara att kunna göra båda dessa från sin iPhone när de är på WiFi. join.me bakgrunder snyggt när du multitasking-jag poppade över till min telefon app för att ringa in och kom tillbaka och förlorade inte min anslutning.

Sammantaget tycker jag om den mobila tittaren join.me-jag är väldigt glad att den finns. Bristen på VoIP, filöverföring och fjärrkontroll är helt förståeligt. Olyckligtvis i konferenssamtalet är mindre förlåtligt. Men kanske kommer det att finnas där i nästa uppdatering.

Åh, och för Android-användare är du nästa. Android-mobilvisaren är funktionell och kommer snart till en Android-enhet nära dig.