Öppna filer var som helst med SkyDrive för Android

SkyDrive, Microsofts tillägg till cloud storage apps, är nu tillgängligt för Android-enheter som kör Gingerbread eller högre. Det är bra att komma åt lagrade filer på språng. Appen är gratis och du behöver bara logga in med ditt Microsoft-konto för att komma åt dina filer. Och det är ett lönsamt alternativ för dem som vill ha en molntjänst som är strömlinjeformad till datorns operativsystem. Det är en bra tjänst, men det har varit långsamt att få popularitet av andra tjänster som Dropbox, Google Drive eller Box.

Design och funktionalitet

Den övergripande utformningen av Android-appen tas från det strömlinjeformade Windows 8-gränssnittet. Filer kategoriseras i snygga plattor (eller miniatyrbilder för foton) som antingen kan ses i en rutnät eller liststil. Filer kan väljas genom att knacka direkt på dem och du får alla tillgängliga alternativ som Dela länk, Hämta till enhet och Radera. Du kan även redigera en hel mapp genom att växla till listvy och markera rutan bredvid ett mappnamn. Knappen Lägg till mapp är också tillgänglig från nedre menyraden på nästan vilken skärm som helst i appen.

Prestanda och lagring

Filöverföring är överraskande snabb med SkyDrive, även med en genomsnittlig Internetanslutning. Jag var imponerad av att se filer som jag laddade upp visas i min skrivbords SkyDrive-mapp på under en minut. Jag är också en tung Dropbox-användare, men jag måste säga att den nu känns lite trög i jämförelse. Det faktum att jag har fler filer lagrade på Dropbox kan vara en faktor.

När det gäller lagringsutrymme startar SkyDrive dig vid 7 GB - vilket är mer än Google Drive 5 GB och Dropboxs 2 GB-inledande erbjudande. Naturligtvis, om du har använt det från början bör du fortfarande ha 25 GB lagringsutrymme. Hur som helst är det en lockande fri lagringsservice för moln. Om du behöver maximal plats för priset på ingen, är den här appen ett bra val.

nackdelar

Det finns två saker som användare kommer att missa på. Automatisk synkronisering för kamerabilder (Dropbox) och redigering av MS Office-dokument i molnet (Google Drive). Jag var så van vid automatiserad synkronisering av Dropbox att det var en stor besvikelse att inte se den som en grundläggande funktion. Du måste manuellt välja och ladda upp filer från din telefon. Det kan vara bra för vissa, men andra som är beroende av Dropboxs automatisering kanske inte är så nöjda. Om du vill redigera MS Office-filer måste du också använda en tredjeparts kontorslösning som ThinkFree Office. Du måste också ladda upp det reviderade dokumentet eftersom det inte heller synkroniserar ändringarna.

Medan SkyDrive-upplevelsen är sömlös när man arbetar i Microsofts ekosystem, finns det lite mer arbete på Android-enheter och vissa funktioner saknas.

Det finns fler funktionella program för Android Cloud Storage-tjänster där ute, men med ett väsenfritt gränssnitt, snabba överföringar och en generös mängd lagringsutrymme, skulle jag säga att det är bra för en bra start.

Hämta SkyDrive för Android