Är det en QR-kod på din gravsten?

QR-koder gör sig på allt, men det finns ett ställe jag aldrig förväntade mig att se en - en stensten i ett kyrkogård. Tro det eller inte, tjänsten är tillgänglig i USA och Storbritannien.

QR-koder är ett groovigt sätt att lära sig mer om ett objekt eller för att enkelt komma åt en webbplats. QR-koder har dykt upp på alla möjliga ställen ... de har till och med gjort sig till bananer, men jag hade aldrig förväntat dem komma till kyrkogårdar.

BBC News rapporterar att en begravningsdirektör i Dorset, England, har bestämt sig för att erbjuda sina kunder möjlighet att sätta en QR-kod på sin älskade gravsten.

Genom att skanna koden kommer du till en webbplats där du kan läsa mer om den avlidne, och en familj har redan använt den!

Begravningsdirektören stal idén från USA, där tjänsten har varit tillgänglig för ett tag nu. Avgiften för en QR-kod på en grav är 95GBP eller $ 150 /

Jag har tittat upp det och hittat det här företaget i Utah (bilden kommer från samma hemsida), som gör allt från att QR-plåten gör sig till att erbjuda olika alternativ, som att koden leder användaren till olika minneswebbplatser eller skapar en med en anpassad URL på företagets hemsida.

Även om detta kan tyckas konstigt, är det faktiskt mycket meningsfullt att använda denna teknik. Besökare på din begravningsplats kunde skanna koden och få ett videoklipp från dig från "bortom graven".