Körs en bärbar dator utan batteri säkert för dig och enheten?

En av våra läsare har ställt denna fråga på -forumen, och eftersom en hel del människor verkar undra på samma sak, försöker jag ge ett svar.

Livet utan ett bärbar dator batteri

Jag hade en bärbar dator som hade ett felaktigt batteri, så jag tog bort batteriet och fortsatte att använda den bärbara datorn på nätström, eftersom det sällan lämnade huset. Det faktum att det nästan aldrig lämnade huset gjorde att jag gav upp tanken på att köpa ett nytt batteri för det. Den används främst som skrivbordsbyte.

Har det påverkat datorns prestanda eller skadar det på något sätt? Nej det gjorde det inte. Fortsatte det att fungera som tidigare? Ja det gjorde den.

Det finns ingen anledning till varför en bärbar dator inte skulle fungera bra utan batteriet i det, så länge du tar hänsyn till några aspekter.

Först och främst, se till att du använder den ursprungliga nätadaptern som följde med den bärbara datorn. Effektvariationer kan orsaka att komponenter på bärarens moderkort misslyckas, vilket är något som batteriet kan förhindra, genom att agera hur en UPS skulle.

Och när man talar om makt, borde du förmodligen inte använda en bärbar dator utan batteri om du bor i ett område där högintensiva elektriska belastningar är troliga. Om du vet att du inte har en bra elektrisk ström, gör du inte det, eller använd en UPS också. På det sättet kan du se till att din bärbara dator inte drabbas av skador vid hög belastning. Att inte tala om en UPS är ändå viktigt eftersom du inte kommer att förlora ditt arbete vid ett strömavbrott, och de fungerar som ett överspänningsskydd också.

En annan viktig sak är att aldrig ta bort nätsladden från den bärbara datorn när den bärbara datorn fungerar, eftersom det kan orsaka skador på dess komponenter.

Rör inte heller batterikontakterna när den är inkopplad. De är väl gömda när det gäller de flesta bärbara datorer, men du kan få lite av en skräp. Det är ganska lågspänning - de flesta är 24V maximala.

Och kom ihåg bara att ta ut batteriet när den bärbara datorn är avstängd och urkopplad.

Batteriomsorg

Om du gör detta för att skydda ditt batteri, vilket är meningsfullt om den bärbara datorn inte går någonstans och bara sitter på skrivbordet, se till att du laddar batteriet till ca 40% innan du tar ut det och lagrar det. För att maximera sitt liv kan du lagra i ditt kylskåp, i en Ziploc väska.

Om du inte vill göra det, bör du åtminstone göra en fullladdningscykel med jämna mellanrum. Detta bör förlänga batteriets livslängd.

Slutsats

Så länge du tar några försiktighetsåtgärder för sunt förnuft, bör du använda en gummiband för att förhindra att nätadaptern faller av bordet, om du använder en bärbar dator utan batteriet.