Tips för Windows 10: Få ut så mycket som möjligt av File Explorer Layouts

Windows förbättrar alltid sätten du kan visualisera och organisera dina filer. Om din data finns på din lokala eller externa enhet, en server eller OneDrive, här är en titt på att använda File Explorer-layouterna i Windows 10 för att vara mer produktiva.

Använda ikonvyer i File Explorer

För att börja, klicka på Start> Filutforskare eller tryck på Windows-tangenten + E och gå till mappen Dokument (eller den katalog du vill ha) . File Explorer använder två standardvyer: "Detaljer" och "Stora ikoner" . Du kan växla genom att använda snabbtangenten Ctrl + Shift + 6 och Ctrl + Shift + 2 .

Mitt personliga favorit sätt till visuella filer är Details- vyn, som sorterar alla mina filer i kolumner med namn, datum ändrat, typ och storlek. Detaljerad vy låter mig enkelt klicka på en kolumn; så jag kan gruppera filer enligt vilket attribut som helst.

Om jag till exempel vill se de senaste eller äldsta filerna kan jag göra det genom att klicka på kolumnrubriken. Namnkolumnen låter dig sortera filer och mappar i alfabetisk ordning. Alternativet Typ och storlek grupperar filer baserat på respektive program och filstorlek på disken. Självklart är det bara grunderna för vad du kan göra med dina filer i File Explorer. Varje kolumnrubrik innehåller dolda filter, som låter dig gräva in i varje fil. så du kan vara specifik om vad du letar efter. Namnkolumnen kan filtrera filer i alfabetiska grupper, datumintervall, filtyper och filstorlekar.

Kolonnbredderna är också anpassningsbara. Om du använder långa filnamn kan du ändra storlek på hela kolumnen manuellt för att visa ett filnamn i dess helhet. Storlekskolumnerna som passar ändras automatiskt om alla kolumner så att ingen detaljer trunkeras.

Detaljerad vy är inte begränsad till bara dessa fyra kolumner. Du kan också välja ytterligare kolumner. Högerklicka på kolumnfältet visar ytterligare attribut att välja mellan. Om du klickar på " Mer" längst ner, Du kommer att upptäcka ett smorgasbord med attribut som du kan använda för att sortera filer. Inklusive författare, SAP ERP-data, Assistant namn, telefonnummer, årsdag och mer.

Ikon detaljer

File Explorer Layout innehåller åtta sätt att visa ikoner som innehåller detaljer. Varje erbjuder alternativ beroende på dokumenttyp. Exempelvis är Extra Large-ikoner mest användbara när du tittar på PowerPoint-presentationer, bilder och andra mediefiler.

Medelikoner är inriktade på att ge en fågelperspektiv av filer i en mapp. Denna ikonvy fungerar bäst när den används med ytterligare sorteringsalternativ som finns i Filutforskare, t.ex. Sortera efter och Gruppera efter . Små ikoner visar dina ikoner i en kolumnformat som du kan läsa från vänster till höger i ett zigzag-läge. Listavisa gruppfil i en horisontell layout, jag använder det ofta när jag snabbt vill hitta en fil med mitt tangentbord. Jag väljer bara fil, skriv ett brev och omedelbart tas jag till den vyn.

Kakelytor liknar små ikoner; Det innehåller ytterligare detaljer om filen, t.ex. programtyp och storlek. Innehållsvisning expanderar på dessa alternativ genom att visa filer i en listvy med andra detaljer som författare, datum och tid, filstorlek och taggar - metadatainformation, vilket gör det enkelt att hitta filer med hjälp av en sökfråga.

Arbeta med förhandsgranskningspanel och fillayout

Alternativen du väljer beror på olika faktorer som hur mycket information du vill ha på skärmen, och hur snabbt du behöver sortera igenom den. File Explorer lägger till verktyg som hjälper dig att snabbt gå igenom batcher av filer. Till exempel en mapp med många bilder. Att försöka få så mycket information om varje fil kanske inte är möjlig med några av de ikonvyer som diskuterats tidigare. Det finns dock andra alternativ. Förhandsgranskningsrutan, i kombination med listvy, ger dig ett snabbare sätt att gå igenom en samling bilder på ett ögonblick.

Kika inuti filer med förhandsgranskningsfönstret

Om du vill veta vad som finns i ett Word-dokument utan att öppna det, kan du använda förhandsgranskningsrutan för att göra det. Du kan förhandsgranska populära filformat som HTML-dokument, Excel-kalkylblad, PowerPoint-presentationer och PDF-filer. Inte alla applikationer stöder den här funktionen, så din körsträcka varierar där. Förhandsgranska, kommer även att fungera med vissa filtyper som inte har programmet installerat.

Förhoppningsvis hjälper dessa tips dig att organisera och visa dina filer så att du blir mer produktiv. Om jag missade några tips som du lita på, låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Se också till att du läser vår artikel om hur du använder menyn Öppna med att öppna relaterade filer i ett program som stöds och ställa in standardinställningar. Läs även vår artikel för att lära dig mer om hantering av filer och mappar i Windows 10 om du uppgraderat från Windows 7.