IOS 4.2.1 Released: Stora ändringar för iPad, Plus AirPlay och AirPrint för iPhone

Igår tillkännagav Apple den mycket förväntade mjukvaruuppdateringen till iOS, det mobila operativsystemet för iPhones, iPads och iPod Touches. IOS 4.1 hoppar över iOS 4.2.0 och dyker in i iOS 4.2.1, vilket ger alla iOS-enheter till en mer jämn spelplan. Denna iOS-uppdatering kommer att vara mest spännande för iPad- användare, som har varit i en slags limbo mellan iOS 3 och iOS 4. Nu kommer iPad-användare att njuta av alla funktioner som har varit gamla nyheter för iPhone-användare under några månader. Under tiden finns det några viktiga funktioner som har introducerats i iOS 4.2.1 som kan vara riktiga spelbytare, precis i tid för att semestergruppen köper frenesi. Förklaringar följer ...

Vad är nytt i iOS 4.2.1. för iPad-användare

Trots att det väsentligen är en övervuxen iPod Touch, har iPads saknat några av de mest eftertraktade funktionerna hos sina lilla bröder. iOS 4.2.1 sätter stopp för all denna avund, och nu får iPad-användare :

  • Multitasking - iPhone-användare vet redan att detta inte är sant multitasking, men det är bra nog för nu. Beroende på hur apputvecklaren inkorporerar den, kan iOS 4-appar antingen spara sina tillstånd när du återvänder till startskärmen och starta andra appar, eller de kan fortsätta spela upp ljud i bakgrunden. Det betyder att iPad-användare slutligen kan lyssna på Pandora eller NPR Music medan de surfar på webben eller kryssar Facebook. En måste-ha-funktion som var alltför långa kommande. För att växla mellan appar, dubbelklickar du på hemknappen och sveper genom låda som öppnas. ( Tips: Om alla de appar som "springer" i bakgrunden spänner dig ut, kan du röra och hålla tills de startar wigglin och "Force Quit" dem en efter en. Det gör jag tvungen, men det är bara en vana märker inga signifikanta skillnader i batteriets livslängd eller prestanda när jag har 20 appar öppna mot att ha en ren skiffer.)
  • Spelcenter - Det officiella iOS sociala spelhubet gör att du kan gå huvudet mot andra spelare och lägga höga poäng på leaderboard. Spel ingår inte.
  • Unified Inbox - tog mig ett tag att vänja mig, men nu kan jag inte leva utan det. Om du har flera e-postkonton synkroniserade med din iPad kan du nu se alla dina inkorgar på en enda skärm. Om du bara vill se en inkorg i taget kan du säkerhetskopiera och sedan öppna dem individuellt. När du svarar på ett meddelande antar iOS automatiskt att du vill skicka från den e-postadress som mottog meddelandet.
  • Mappar - Du kan nu gruppera appar tillsammans i mappar, vilket sparar dig en del fastigheter på startskärmen och håller dina appar organiserade. Den här funktionen fungerar ännu bättre på iPad, där du kan klämma 20 ikoner på din skärm. Tyvärr kan varje mapp endast innehålla 12 appar varje ( ingen rullning av mappar ).
  • Låsningsknapp för förstärkt orientering - I en kontroversiell, men ändå nödvändig, rörelse har iPad-knappen, som låst skärmens orientering, nu omprogrammerats för att vara en ljudknapp. Det beror på att låsskärmens orienteringsknapp nu finns i multitasking-lådan. Du måste dubbelklicka på hemknappen och svepa hela vägen till vänster för att hitta den, precis som iPhone- och iPod Touch-användare.

Det är de stora uppgraderingarna som iPad-användare får, men det finns ännu fler funktioner som alla får. Kolla in dem:

Nya funktioner för iOS 4.2.1

Det finns en hel del små tweaks och touchups med iOS 4.2.1, som tillägg av nya teckensnitt till Notes-appen och personliga sms-meddelanden ( som ringsignaler till dina texter ). Men de tre mest spännande är AirPlay och AirPrint . Med AirPlay kan du strömma musik, foton och video till AirPlay-aktiverade enheter. För närvarande betyder det mest Apple TV, men många tillverkare, som iHome, utvecklar eller har redan släppt AirPlay-kompatibla högtalare och stereoapparater. På videosidan betyder det inte bara filmer du har köpt eller hyrt på iTunes, utan även videor från YouTube och Vimeo. Mycket groovy. Under tiden fungerar din iPhone eller iPad som en fjärrkontroll, så att du kan skrubba söka, pausa och spela. Plus, nu när iPads har multitasking kan du strömma en film till din Apple TV medan du surfar, spelar spel eller kontrollerar e-post på din iPad.

Naturligtvis är möjligheten att trådlöst strömma musik till andra enheter inte nytt för iOS. Men med Apple som driver detta och stöder det, ser jag verkligen AirPlay som en standard för trådlös anslutning. Detta kan stava slutet för trådlösa strömmingssystem från tredje part, till exempel Sonos.

Redaktörer Kommentarer: MrGroove

Glöm inte - För att få AirPlay att fungera på din iPad och iPhone måste du uppgradera både din iPhone / iPad och din Apple TV-enhet. Efter att jag uppgraderade mitt system spelade jag med Airplay i ungefär en timme igår kväll. Övergripande, inte dåligt, men jag tyckte att iPad fungerade mycket bättre än min iPhone 4. Speciellt strömmade bilder från min iPhone till min Apple TV orsakade systemet att frysa. Min iPad fungerade dock sömlöst. Mycket coolt och väldigt enkelt. Sammantaget, hejdå av Sonos ...

AirPrint är också ganska groovy, men behöver få mer dragkraft innan det blir väldigt spännande. Som namnet antyder kan du skriva ut direkt från din iPhone eller iPad till en trådlös skrivare. Återigen är det inte något som den bestämda och geekiska inte har kunnat åstadkomma tidigare - men AirPrint lovar en mer sömlös och ojämn upplevelse. Det enda problemet: Endast en handfull skrivare stöder för närvarande AirPrint, framför allt HPs ePrint-rad. Det är fortfarande inte så enkelt som att skriva ut från en bärbar dator till en WiFi-skrivare, men det är ett välbehövligt steg i rätt riktning. Förra året övervägde min mamma att gå hem och började med en iPad istället, och jag varnade henne borta på grund av bristen på en skrivare. Nu kan jag faktiskt rekommendera det.

En annan mycket nödvändig uppgradering till iOS 4 är tillägget av en sökning inom webbsidan i Safari. En funktion som har varit tillgänglig i skrivbords webbläsare i över ett decennium och konkurrerande mobila plattformar i flera år har Safari varit långsam att anta denna funktion. För att hitta text som nämns på en sida kan du skriva den i den vanliga sökfältet och den kommer att visa "på denna sida" matchningar under sökförslag. Inte riktigt lika intuitivt som att slå CTRL-F, men jag kan inte tänka mig bättre på toppen av mitt huvud.

Slutligen finns det ett nytt tillägg till iOS 4 som kommer att rattle några burar: Find My iPhone- funktionen är nu fri för dem med en iPad, iPhone 4 eller 4: e generationen iPod Touch. Det kommer verkligen att mala växlarna till alla som investerat i ett MobileMe-konto, främst för den här funktionen, men det kommer att ge en lättnadssug till alla som är bekymrade över klibbiga fingrar eller klutiga felplaceringar. Funktionen fungerar för att hjälpa dig att hitta din iPhone, iPad eller iPod Touch.

Som sagt ovan finns det några ytterligare förbättringar, till exempel de som riktar sig till företagsanvändare, internationella användare och tillgänglighetsfunktioner. Du kan få mer information presenteras i klassisk Apple mode över på Apple.com.

Åh, jag bör också nämna att iOS 4.2.1 har varit jailbroken- men Cydia är ännu inte kompatibel med iOS 4.2.1. Så, du kan jailbreak din iPhone efter uppgradering till iOS 4.2.1, men du kommer inte att kunna ladda ner program från tredje part, och du borde inte vara förvissad om att de appar som du har köpt kommer att fungera tills du får ett ord från utvecklare. Av den anledningen håller jag en gång på uppgraderingen, som en iPhone-användare, har jag redan multitasking, mappar och enhetlig inkorg och kan leva utan AirPlay tills jag köper en kompatibel enhet.

Men för någon av er som letar efter bra semestergåvor till din iPhone-älskare, har en AirPlay-högtalare, Apple TV eller AirPrint-aktiverad skrivare bara toppat listan!