HTC i samtal för att köpa MOG?

Eftersom avancerad smartphone-maskinvara blir liknande kan skillnaden mellan att köpa en specifik modell komma ner till appar, tillbehör eller tjänster. HTC äger redan 51 procent av Beats av Dr. Dre (som det betalat 300 miljoner dollar för) och nu verkar det som att Beats är intresserad av att köpa musikabonnemangstjänsten MOG.

Enligt Associate Press citerar "en person som är bekant med saken", säger parterna i samtal att göra avtalet.

Det är intressant att Beats, mestadels ägd av HTC, överväger att köpa ett annat företag. Men jag tror att det skulle vara ett bra drag för HTC. Beats-förvärvet var ett allvarligt uppdragsutlåtande - det sägs att HTC är inriktat på musikälskare, genom att erbjuda dem en av de bästa musikupplevelserna på en smartphone. Det är bara meningsfullt att ge dem musik att lyssna på.

MOGs verkställande direktör har inga kommentarer i frågan, som förväntat.

Självklart fanns det tillfällen då musiktjänster från telefonproducenter inte gjorde det för bra - kom ihåg att Nokia kom med musik? Tiderna är bättre för denna typ av rörelse nu.

MOG är inte den största musikabonnemangstjänsten där ute, men den hävdar att den har cirka 14 miljoner spår i sin portfölj (konkurrenter Spotify och Rhapsody har respektive 15 respektive 11 miljoner spår). För närvarande är, precis som Rhapsody, MOG endast tillgängligt i USA. Spotify är tillgängligt i USA, Österrike, Belgien, Danmark, Färöarna, Finland, Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Norge, Spanien, Sverige, Schweiz och Storbritannien.

Jag kommer att hålla ett öga på detta potentiella partnerskap.

Och vad talar du om musik, visste du att Zune Pass fortfarande lever mycket i Windows 8s Music Metro App?