Asus 'Computex Windows 8 Tablet-erbjudande

Asus ryktes för att seriöst knacka in på Windows 8-tablettmarknaden vid årets Computex i Taiwan, och det har levererats. Företaget har avslöjat några mycket intressanta Windows 8-tabletter eller tablet-liknande produkter - två tabletter, en tablett / laptop cabriolet (bild), samt en konvertibel anteckningsbok.

För mig verkar Asus Taichi (bilden ovan) den mest intressanta av de nya produkterna (hela pressmeddelandet kan läsas på the4cast, här). Det är en Tablet / Notebook hybrid, med två skärmar och ett mycket intressant operativ koncept. Det är en bärbar dator som har två skärmar (en på vardera sidan av locket). Skärmarna är antingen 13, 3 eller 11, 6 tum och har en HD-upplösning. Den är mycket tunn och kan användas som en ultrabook på den interna skärmen - specsna tenderar i den riktningen ... Ivy Bridge Core i7, SSD, 4 GB RAM-minne. Den externa bildskärmen kan visa samma innehåll som den interna, men det kan också ställas in för att köra andra program, så att två användare kan göra olika saker samtidigt. Nu föreställer jag mig att det här kan vara användbart på ett tåg, när en användare kan arbeta medan den andra tittar på en film, till exempel. Jag måste nämna att den utvändiga displayen är multitouch-aktiverad, med pennstöd, så när den är stängd, är den en full-on-surfplatta. Inget pris eller tillgänglighet ännu, men Asus flyttar vanligtvis ganska snabbt.

På samma sätt har Asus också visat Transformatorboken (bilden nedan), som den kallar "världens första konvertibla anteckningsbok". Det är inte precis en tablett, men det blir en ...

Det använder också en i7-processor, SSD och HDD-lagring, 4 GB RAM-minne och det finns faktiskt tre av dem. Och det beror på att det är tillgängligt med 11, 6, 13 och 14 tums Full HD-bildskärmar. I det här fallet får du inte två skärmar, men du får ett annat grovt trick - displayen kan tas av och bli en tablett. Det körs också Windows 8. Samma som Taichi, inget pris eller tillgänglighet ännu.

Och sedan vi pratade tabletter, skulle jag nämna att det finns två av dem - Tablet 600 och Tablet 810.

Tablet 600 är en Tegra 3 (quad-core) powered tablet, som kör Windows RT för Windows-version för ARM-enheter och det är en Transformer-stil enhet. Det har nämligen ett avtagbart tangentbord. Skärmen är en 10, 1 tums Super IPS +, men ingen HD-upplösning här - 1366 x 768 är figuren. Det ser mycket ut som Transformer-serien, som du kan se och den har också en 8 megapixelkamera.

Så gör Tablet 810, förutom det kör Windows 8 och har en Intel Atom-processor och designen är lite annorlunda, med ett dolt gångjärn.

Panelen är en 11, 6 tums Super IPS +, och tabletten innehåller också en 8 megapixelkamera, precis som 810. Den andra riktigt groovy sak är att den är mycket tunn - bara 8, 7 mm. Den har också en Wacom digitizer med pennstöd.

Med detta i åtanke tror jag inte att vi kommer att få några problem med att få en ny enhet när Windows 8 träffar hyllorna. Självklart kan vi alla köra det på våra nuvarande bärbara datorer, men vad skulle det vara roligt med det?