Följ de olympiska spelen med dessa groovy apps

Öppningsceremonierna för sommar OS 2012 börjar denna fredag. Om du är ett fan av sommar OS, här är några groovy sätt att använda tech att hålla koll på dem oavsett var du är.

Obs! De Android och iOS-appar som visas är endast i USA. Om du befinner dig i ett annat land, kolla din appbutik för samma eller jämförbara appar. Till exempel i Storbritannien kan du få BBC-OS och det är inte tillgängligt i USA - tyvärr.

OS Live Online (Sort of)

NBC är det officiella nätverket för årets sommar OS och det kommer att strömma 32 sportevenemang live. Det finns dock en fångst. Du måste ha en Kabel, Satellit eller Telco-prenumeration som inkluderar MSNBC och CNBC. Du måste använda ditt kontonummer, användarnamn och lösenord från din tv-leverantör för att logga in. Om du är en "cord cutter" måste du titta på dem över luften för att se live.

Vilket är inte groovy enligt min mening, är NBC-apparaten gratis och packar mycket annonser i dem, så jag kan inte se varför sladdklippare som jag hamnar med en rå affär.

 • Titta på OS online

iOS och Android Apps

Sedan OS är officiellt täckt av NBC, är ett par mobilappar att kolla in för NBC Olympic Coverage. Båda dessa ger dig djup information om dina favorit idrottare och sport på språng. Men vid tidpunkten för det här skrivandet var båda programmen ganska tröga och är gratis av en anledning - massor av annonser.

 • NBC Olympics App för iOS

Live Extra-appen ger dig direktuppspelning av spel med alternativa kameravinklar i HD-kvalitet. Återigen måste du ha en kabelleverantör för att den ska fungera. Dessutom fungerar Live Extra-appen bara i porträttvisning, vilket kan vara irriterande för iPad-användare.

 • NBC Live Extra App för iOS

 • NBC OS för Android

 • NBC Olympics Live Extra för Android

En annan kvalitetsapp för OS att kolla är från Reuters (endast iOS). Det ger en mängd artiklar och fantastiska bilder av spelen. Du kan filtrera genom datum, tid och sport.

En annan cool funktion i Reuters-appen är att du kan välja en sport och starta en bildspel med bilder. De ser väldigt bra ut på den nya iPad med Retina Display.

Varje bild är professionellt sköt och innehåller en bildtext i nedre hörnet.

 • Reuters Olympics London 2012 för iOS

Om du bor i USA finns det en app specifikt för laget. På samma sätt som de andra programmen kan du välja mellan sportevenemang, läsa artiklar och få detaljerad information om dina favoritutövare. Det inkluderade också inlägg av Twitter och Facebook från medlemmar av laget också.

 • Team USA för iOS
 • Team USA för Android

En rolig app som låter dig delta i spelen via sociala nätverk är PlayUp. Det ger dig uppdateringar i realtid och låter sportfans och spelare engagera sig med andra internationellt. Följande är från bolagets pressmeddelande.

Medan alla händelser som är värd i PlayUp är tillgängliga för användare internationellt, erbjuder Version 3.1 riktade sportfeeds efter geografisk plats, så det mest regionalt relevanta innehållet läggs i framkant när en användare startar appen - men kan fortfarande få tillgång till information från olika sporter över de 194 länderna som finns i appen.

 • PlayUp för iOS
 • PlayUp för Android

Vad skulle olympiska spelen vara utan ett officiellt spel? I London 2012-videospel kan du tävla i nio olika evenemang online med andra spelare. Spelet är gratis, men du måste göra inköp i app för ökad karaktärsförmåga och förmåga.

 • London 2012 Officiellt mobilspel för iOS
 • London 2012 Officiellt mobilspel för Android

Det här är bara några av de många appar som finns tillgängliga för att hålla koll på OS i år. Har du hittat en på denna lista täckte jag inte? Lämna en kommentar och berätta om det.