Så här använder du Windows Phone 8 Kid's Corner

Kids Corner är en av de snyggaste nya funktionerna i Windows Phone 8. Det låter dig konfigurera en anpassningsbar låsskärm och ger ditt barn sitt eget område på din smartphone. Så du kan skicka den till dem att använda, utan att störa din egen inställning.

Ställ in Kids Corner på Windows Phone 8

För att ställa in det går du till menyn Inställningar och väljer Kid's Corner.

På nästa skärmbrytare Kid's Corner på. Du kan också trycka på knappen längst ner för att stifta den till startmenyn.

Nu, om du klickar på Spel kan du bestämma vilka spel på telefonen ditt barn kan komma åt.

Detsamma gäller Apps, Musik och Videos - Välj bara vad du vill ha.

När du har ställt upp det, kommer varje gång du sveper från vänster på din låsskärm, kommer Kids Corner-skärmen att komma upp. Om du har angett ett låsskärmslösenord skriver du bara in det, så kommer du till Kid's Corner.

Hur barnens hörn fungerar

Vad som är unikt med den här funktionen är att ditt barn bara har tillgång till vad du tillåter när du ställer in det. De kan inte heller gå tillbaka till huvudmenyn, deras uppsättning i en begränsad miljö du lagt ut för dem. Om ditt barn träffar strömbrytaren går det tillbaka till låsskärmen - det är därför jag föreslår att du lägger till ett lösenord.

Även om appar skickar dem till en webbläsare visas sidorna. Länkarna på sidan kommer också att gå till var de pekas på. Men de kan inte skriva in några adresser för andra webbplatser. Och oavsett hur länge de trycker på Windows-tangenten kommer de inte att gå längre än huvudmenyn för barnets hörn.

Nu när du vet vad du är barn kan inte göra, låt oss se vad han kan göra. De kan anpassa sin meny precis som möjligt, genom att flytta och ändra storlek på plattor.

De kan skapa en Anpassa kakel, som låter honom ändra bakgrunden och namnet på låsskärmen, Tegelfärger och bakgrundsfärg.

Till exempel, här är hur lite Jimmy gjorde sitt låsskärm utseende.

Och hans Kid's Corner-meny ser ut så här - Jimmy gillar verkligen sin fruktninja!

Kid's Corner är ett utmärkt sätt att se till att dina barn kan leka på din telefon utan att förstöra det. Det är också bra för dig som förälder genom att begränsa innehållet som de kan komma åt. Det är i princip som att ställa in föräldrakontroll på din Windows-dator.