Hitta IP-adressen till datorer på ditt hemnätverk på det enkla sättet

Om du har flera enheter i ditt hemnätverk låter du dem troligen hämta en dynamisk IP-adress. Ibland kan du behöva en IP-adress på en av datorerna i rummet på övervåningen så att du kan fjärr in i den eller behöver en router eller annan enhetens IP för att felsöka ett problem.

Oavsett orsak, du vill inte köra till varje dator eller annan enhet för att hitta dess IP-adress, det finns en mycket enklare sätt. Det är ett gratis verktyg som heter Advanced IP Scanner och det kommer snabbt att göra jobbet för dig.

Avancerad IP-skanner

Jag har faktiskt stött på problemet med min Windows Home Server för andra gången eftersom jag ville fjärransluta till den (WHS-nörd, jag vet att jag borde vara bättre förberedd). Eftersom det är en låda som sitter i ett annat rum utan en dataskärm ansluten till det, kan jag inte snabbt göra en ipconfig för att hitta adressen.

Istället minns jag Advanced IP Scanner, som är gratis, och hittar alla enheter med en IP-adress i ditt hemnätverk och visar dem till dig snabbt. Bara ladda ner och installera (länk nedan) på en av de datorer som är anslutna till ditt hemnätverk, starta det och klicka på Scan. Det kommer då att analysera ditt nätverk och hitta dina datorer och andra enheter.

I exemplet nedan ser det ut att jag har mycket igång på mitt nätverk - förmodligen för mycket.

En ena sidan kan du tilldela en statisk IP-adress du kan hålla reda på varje dator i ditt nätverk, men seriöst vem vill göra det? Det är vad IT-avdelningen är för. Tala om geeky IT-uppgifter, det finns mycket mer till Advanced IP Scanner än bara att identifiera IP-adresser.

Det låter dig också fjärrstänga en dator, stöder Wake-On-LAN-funktionen och gör ping, tracert, telnet, SSH och mer (mot en extra kostnad). Ta en titt på följande video för mer.

">

Hämta Advanced IP Scanner

Ge det ett skott och låt oss veta vad du tycker i kommentarerna nedan.