Apple iOS 5.0.1 för att åtgärda batteri- och säkerhetsproblem

Apple släppte beta av iOS 5.0.1 till utvecklare. Det fixar batteriavloppet iOS-användare har rapporterat. Svaret från utvecklare som använder det har också varit positivt, med rapporter som hävdar att det har märkbart bättre batterilivslängd.

På onsdagen sade Apple att "Ett litet antal kunder har rapporterat lägre än förväntad batterilivslängd på iOS 5-enheter. Vi har hittat några buggar som påverkar batteriets livslängd och vi kommer att släppa en programuppdatering för att ta itu med dem om några veckor. "Naturligtvis kan en" liten mängd "av iPhone-användare fortfarande vara i hundratals eller tusentals framgångar iPhone 4S har sett.

Apple iOS 5.0.1 innehåller inte bara en åtgärd för batteriavloppsproblemet. Apple säger att det också kommer att fixa det senaste skyddshålet för iPad 2 Smart Cover, kommer att lägga till multitaskingsgester för den ursprungliga iPaden, löser några små problem med "Dokument i molnet" och förbättrar röstigenkänning i Siri för australiensiska användare. Eftersom denna inkrementella uppdatering fortfarande är en beta, är det värt att notera att dessa funktioner kan komma att ändras innan den slutgiltiga utgåvan.

Med iOS 5.0.1 fortfarande några veckor ute, är det värt att justera dina inställningar för att spara batteri under tiden. Kolla in vår guide för att få mer ut ur batteriet. Dessa tips kommer att förlänga livet för din idevice även efter att uppdateringen officiellt släppts.

En annan intressant anteckning är RedSn0w har redan jailbroken iOS 5.0.1. Och så går det.