Så här skapar du ett startbart Windows-SD-kort eller en flash-enhet

Om du arbetar med en netbook eller en surfplattform har du sannolikt inte en medföljande DVD-ROM-enhet. Normalt är det här fantastiskt! Det gör din övergripande enhet lättare och billigare. Men om du behöver installera eller omformatera Windows, löper du några problem ganska snabbt. Ingen DVD-enhet betyder att du inte bara kan bränna en kopia av Windows och kasta den in där. Lyckligtvis har de flesta netbooks en SD-kortplats och alla stöder USB-penndatorer. Låt oss använda det till vår fördel och få Windows att springa!

Vad du behöver göra här:

  • Minst en 8 GB * flyttbar lagringsdisk. Denna lagring kan vara ett SD-kort eller en USB-flash-enhet.
  • En dator som redan kör Windows.
  • En Windows 7, Vista eller XP installationsdiskett, eller. iso -filekvivalent.

Även om du bara behöver 8GB, ta bara en 32GB eller 64GB från Amazon. Från och med 2017 är det förmodligen dyrare att köpa en mindre enhet jämfört med 64 GB eller större. Glöm inte heller att verifiera moderkortet du installerar Windows på stöder uppstart från en USB / flyttbar lagringsenhet. Det här är ganska vanligt nu men om du försöker installera Windows på en äldre maskin, något att tänka på om du stöter på problem.

Har du allt det? Bra jobbat! Låt oss börja.

Steg 1

Okej, så du har ditt SD-kort eller en USB-enhet ( vissa människor kallar någon av dessa flash-enheter. ) Tänk på att om du använder SD-kortruten, kontrollera att datorn har en SD-kortläsare. Goda nyheter, de är billiga på Amazon så inte en stor sak om du behöver beställa en riktig snabb.

När du har köpt dig en av dessa, anslut den till din dator. Om du har något värdefullt sparat på ditt bärbara lagringsutrymme, säkerhetskopiera alla data du har sparat på din SD / USB innan vi börjar. I de steg som följer ska vi formatera och helt städa ut det i processen att göra det till en Windows-startdiskett.

* Åh, innan jag glömmer, en bra sak om USB-minne, antar jag att en 3 GB-enhet skulle fungera, men så vitt jag vet är det en mycket ovanlig storlek. Och dessutom, när du är färdig att installera kan du använda 4 GB-enheten för ReadyBoost för att förbättra systemets prestanda.

Steg 2

Gå till Start-menyn och skriv cmd i sökrutan för att öppna kommandotolken.

I den här handledningen kommer vi att springa in i en hel del kommandorad, så för att hålla det enkelt ska jag bara lista kommandot för varje steg. Du måste trycka på Enter efter att varje kommando har skrivits ut.

Först måste vi öppna diskpart, vilket är ett cmd-linjeprogram som är inbyggt i Windows.

 Typ: Diskpart 

Steg 3

Ett nytt fönster ska visas med system32 \ diskpart.exe i titellistan .

 Typ: lista disk 

Vissa skivor borde visas i en liten matris (diagram.) Leta efter den som matchar storleken på ditt SD-kort / USB-minne. Det kan inte vara en exakt match eftersom det faktiska användbara diskutrymmet är cirka 5% mindre än vad som annonseras. För nästa kommando måste du ange numret som motsvarar den här enheten.

 Typ: välj disk 2 

Steg 4

Nu när disken väljs, kan vi börja rensa upp den och få den klar. Dessa kommandon ska vara desamma för alla, så skriv in dem en efter en.

 Typ: ren Typ: skapa partition primära Typ: välj partition 1 Typ: aktiv Typ: format fs = fat32 

Steg 5

Formatering tar ett par minuter, så nu är det bra att ta ett mellanmål. ;)

När det är klart, tilldelas vi en drivbrev till din nyformaterade flyttbara lagringsskiva. *

 Typ: Tilldel bokstav = y Typ: Utgång 

* Du behöver inte använda bokstaven " y ", men eftersom det troligen inte tas, använder vi det för den här handledningen för att hålla saker enkelt.

Steg 6

Om du har en Windows 7 installations DVD, sätt den in i din DVD-enhet. Om du istället har en installation. OSS, montera sedan den på datorn med en virtuell hårddisk.

När din skiva är infogad, klickaStart-menyn och klicka sedan på Dator . Ett fönster ska popup-listan med alla dina hårddiskar och flyttbart lagringsutrymme. Leta efter din DVD-enhet och notera vilken bokstav som tilldelats den. Om du använder en virtuell enhet kan det kallas BD-ROM-enheten i stället för DVD. I mitt fall är DVD-enheten tilldelad bokstaven " e " så det är vad jag ska använda i nästa steg.

Steg 7

Nu är allt vi behöver göra för att kopiera filerna från installationsskivan till SD-kortet. I exemplet nedan är e: \ min DVD-enhet och y: \ är mitt SD-kort.

 Typ: xcopy e: \ * y: \ / s / e / f 

Den här processen kan ta ett tag eftersom du överför lite filer över 2 GB.

Gjort!

När filerna slutligen överförts är du klar! Du har nu en Windows-installationsportabel enhet.

Nu för den dator som du vill installera Windows på använder du det här är allt du behöver göra, starta om datorn och skräppost-tryckF2- tangenten när den startas upp. eller vad som helst inställningsnyckeln är, men F2 är standarden för många system. Om du trycker på F2-tangenten bör du ladda upp systemets Bios. Här måste du gå in i avsnittet Boot Device Priority och byta USB / SD-kort till # 1 på prioritetslistan. När den här är inställd bör din dator behandla din SD / USB precis som en Windows 7 installations DVD.