Microsoft Excel: Så här lägger du till vattenstämplar till kalkylblad

Till skillnad från Microsoft Word har Excel inte en inbyggd funktion för att lägga till vattenstämpel i kalkylblad. Men du kan lägga till vattenstämpel manuellt genom sidhuvud och sidfotverktyg. Följ bara dessa enkla steg för att lägga till ett vattenmärke till kalkylblad.

Om du har ett viktigt Excel-kalkylblad med företagsfigurer, vill du använda ett vattenmärke av konfidentiell. Eller kanske lägga din företagslogo på den.

Öppna vilken Excel-fil du vill lägga till ett vattenstämpel till och gå till Infoga >> rubrik och sidfot .

Excel öppnar designhuvud och sidfotverktyg. I avsnittet Header och Footer Elements på bandet, klicka på Bild och bläddra i bilden du vill använda.

Därefter kommer det att visa dig och [bild] text.

Klicka på vilken cell som helst och du lämnar huvud- och sidfotverktyg. Du kan manuellt placera logotypen med Enter och lägga till tomma linjer. Rubriken kommer att expandera och röra sig nedåt i kalkylbladet.

För att få det att bli bättre, klicka på Formatera bild i rubriken Header & Footer.

Fönstret Formatbild öppnas. Välj fliken Bild.

Under Bildkontrollinställningar ställer du in din vattenstämpelbild hur du vill att den ska visas. Det enklaste är att använda Washout och klicka på OK. Men här kan du också justera bildens ljusstyrka och kontrast. Spela runt med inställningarna om du vill så att du får det som ser bäst ut för dig.

Det gör att vattenmärket kan vara mindre påträngande genom att blekna det, så att du fortfarande kan se kalkylbladsdata.