Så här överför du bokmärken från XP till Chromebook

Windows XP är officiellt död den 8 april för hemmakunder. Och om du inte vill få ett nytt Windows-system eller uppgradera XP, är det ett överkomligt alternativ att få en Chromebook. Det här är en perfekt lösning för personer som vill surfa på webben, e-post, sociala nätverk och lätt dokumentarbete med hjälp av Google Dokument.

Självklart vill du se till att de bokmärken du har ackumulerat genom åren följer med dig. Om du använder Google Chrome-webbläsaren på XP, behöver du bara logga in med ditt Google-konto och dina bokmärken överförs automatiskt.

Men om du har använt Internet Explorer eller Firefox måste du exportera bokmärken och importera dem manuellt.

Överför bokmärken från Firefox eller IE till Chromebook

För Internet Explorer (i det här exemplet är det IE 8), starta det och gå till Arkiv> Importera och exportera . Spara sedan filen till en lämplig plats. Om du inte ser menyraden trycker du bara på Alt-tangenten och det kommer att dyka upp

På nästa skärm väljer du Exportera till en fil och klickar på Nästa.

Välj sedan Favoriter (som Microsoft kallar bokmärken) och du har också möjlighet att överföra Feeds and Cookies.

I Firefox, klicka på Firefox-knappen och gå till Bokmärken> Visa alla bokmärken eller tryck på tangentbordsgenväggen Ctrl + Shift + B.

Klicka sedan på Importera och säkerhetskopiera> Exportera bokmärken till HTML-fil.

Det enklaste sättet att överföra bokmärkesfilen från endera webbläsaren till Chromebook, lagras den i din Google Drive (om du använder den), eller du kan alltid popa in en tummin enhet och flytta över dem.

För att importera bokmärken, logga in på din Chromebook och klicka på Chrome-menyn längst upp till höger. Välj sedan Bokmärken> Bokmärkehanterare .

Välj sedan Organiser> Importera bokmärken från HTML-fil.

Välj sedan HTML-filen du exporterade från IE eller Firefox.

Det är allt det finns! Dina bokmärken bildar XP-maskinen visas i en mapp med etiketten Importerad.

Det är också värt att notera att Microsoft gör ett gratis verktyg tillgängligt för att hjälpa konsumenten att migrera data mellan system som heter PC Mover Express för Windows XP. Vid det här skrivandet levereras inte nedladdningen för verktyget. Men du kan ladda ner en PDF för vanliga frågor.

Om du fortfarande kör XP, vad planerar du för att överföra data? Också, se till att fortsätta komma tillbaka, eftersom vi får mycket mer tips och lösningar som hjälper dig att göra din migrering från XP enklare.