Vantage Calendar - Apples gratis IOS-app i veckan

Varje vecka levererar Apple en gratis App för iPhone och iPad-kunder. Apple valde denna vecka en kalenderapp som heter Vantage Calendar. Normalt är det $ 4, men du kan hämta det gratis från iTunes till torsdagen den 9 mars.

Vad är det?

Vantage fokuserar på att göra ditt schema ser coolt ut. Det erbjuder inte några funktioner bortom visualisering. Den läser och synkroniseras med kalenderdata som redan finns på din iOS-enhet. Jag har dussintals kalendrar från både iCloud och Google-konton och Vantage läser dem helt bra.

Gränssnittet använder staplar och rullar för att låta dig se din dag och flera veckor i taget. Apples inbyggda kalenderapp gör ett hemskt jobb att flytta från dag till dag så det här är en bra uppgradering.

Det andra praktiska tricket med Vantage är det låter dig ändra färg och teckensnitt för en händelse. Du tillfogar till och med söta klistermärken för att hålla reda på händelser. Och vem gillar inte klistermärken? Hur coolt är inte det!

Tyvärr kopierar inte dessa anpassningar till iCloud eller Google, så du får bara se dem i appen. Ett köp i app kan du lägga till ytterligare anpassningar men det är inte nödvändigt. Med det andra köpet i app kan du lägga till återkommande händelser som jag personligen tycker är dumt eftersom du kan göra det via den huvudsakliga iOS-kalenderappen. Den enda användningen för detta skulle vara om du vill använda den här appen exklusivt.

Vem är det bra för?

Personer som har för många möten på sitt schema kommer att njuta av den här appen (det är jag). I standard iOS-kalender är det nästan omöjligt att anpassa utseendet på dina händelser. Apple kan du ändra färger på en kalenderbasis, men inte på ett möte. Teckensnitt och andra gränssnittselement är inställda av Apple.

När du får markera träningspass med en liten bild av en vikt eller din lönedag med ett dollartecken, verkar din kalender inte lika skrämmande. Vågar jag säga roligt?

Jag skulle även rekommendera den här appen för barn. De behöver lära sig hur man håller en kalender. Att lägga till klistermärken, teckensnitt och färger kan få dem organiserade. Jag vet att jag gillade att ha en annan Trapper Keeper-mapp för varje ämne.

Ska du ladda ner Vantage?

Appen tar upp cirka 73 MB. Jag håller den här och antagligen kommer att använda den som min primära kalenderapp . Jag har provat andra appar och de tenderar att lägga till för många funktioner. Det gör det bara lättare att se och hitta vad jag behöver.

Så, mitt råd, ta tag i det medan det är gratis och spara $ 4. Åtminstone är det värt en titt.

Hämta Vantage Calendar (iPhone / iPad)