Så här installerar du senaste Windows Live Writer Beta

Idag när jag lanserade Windows Live Writer blev jag uppmanad att installera den senaste beta från Windows Live. (FYI - Windows Live Writer är ett gratis Offline Blogging-verktyg som liknar Microsoft Word, vilket gör att du kan skriva blogginlägg / artiklar - precis som den du läser nu - och sedan ladda upp inlägg till din blogg / hemsida. Mycket smidigt verktyg om du ha en Blog eller SharePoint-webbplats.) Jag har i alla fall kört bygga - Tekniskt Förhandsgranskning 14.0.3913.522 och sedan de erbjöd den nya byggnaden - Beta 14.0.5025.904 Jag tänkte hej, varför inte! Vad kan gå fel?

Jo, ganska lite faktiskt. Det första försöket installeringen tog ungefär femton minuter, och sedan fyllde min hårddisk (trots att jag började med ca sex spelrum). Efter att enheten var full, dog installatören. Mitt andra försök frigjorde jag lite utrymme för att få min hårddisk fylla igen. (Hej, jag släppte inte bara upp två spelningar? Hur mycket utrymme behöver den här nya Live Writer ändå ???) Efter att ha insett det måste finnas en STOR bugg i installationsprogrammet 14.0.5025.904 lyckades jag äntligen få Allt installerat när jag funderade på vad installatören gjorde.

Vad gjorde det och hur fixade jag det?

Tja, jag är glad att du frågade !!! :) Låt oss ta ett steg tillbaka och diskutera play-by-play.

Tips: Om du vill hoppa över vansinnet från Microsoft - Hoppa till botten "Problemlösning" för åtgärden till Installer Bug.

Var är Live Writer? Microsoft? Google?

Så var var jag ... Åh ja, jag lanserade Windows Live Writer för att skriva en "GROOVY How-To Tutorial om hur man förlorar fullständig kontroll över all data med hjälp av Google Services" när jag blev uppmanad att installera den senaste byggnaden av Windows Live Writer . Snarare än att bara klicka på "Uppgradera", tänkte jag att jag skulle först göra några söka för att se till att de erbjöd den senaste versionen. En sak jag lärde mig under det senaste året som arbetar med Windows Live Writer är att de fortfarande har en lång väg att gå när det gäller utgåvor.

Så öppnade jag GOOGLE och letade efter Live Writer.

Den första länken - http: // get. live. com / författare / översikt måste vara rätt länk till höger? Nej. Jag loggade in på en testlåda och provade länken. Länken tog mig till en sida som såg rätt, men det var fel. Jag klickade på knappen Hämta det gratis, och det fick mig att ladda ner WLinstaller.exe. Så, tänk detta måste vara det, jag hämtade det och sprang installatören. Tyvärr installerade detta en gammal version av programvaran - Windows Live Writer Version 2008 (Build 12.0.1366.1026.) Beviljas, det här är förmodligen den senaste "GOLD" -versionen, men det är långt ifrån Version 14.x som jag sökte.

Nästa länk - www.windows live .com / utforska / författare . Den här gången får jag en bra sida från Windows Live med en annan knapp - Hämta det nu. Så jag räknar med detta måste vara det och jag klickar på det. Den här gången får jag mig att logga in med ett Windows Live-konto. När jag loggar in får jag en nedladdning nu- knapp som ber mig att ladda ner WLinstaller.exe igen. Så jag tar min testlåda igen och laddar ner installationsprogrammet. Visst nog, jag får bygga 12.0.1366.1026 igen. Ok ... Nu får jag det. Denna byggnad måste vara GOLD-versionen de vill att folk ska släppa. Jag måste ha kört en BETA-version på min produktionslåda (Build 14.0.3913.522). Jag inser inte det. Ok, jag slår bloggen och ser vad jag kan hitta!

Så jag slog på Windows Live Writer Blog, och det första jag märker är de personer som håller bloggen uppdaterad måste var lite förvirrad vilken version de vill att alla ska installera. Längst uppe på Team Blog-sidan finns två olika versioner av Windows Live Writer. Hmm, kanske har de bara "missat det?" Kanske inser de inte hur förvirrande det här är genom att ha 3, 4, 5 olika webbplatser bara för att få en kopia av Windows Live Writer. Eller kanske behöver de en release manager. Det är min insats!

Hur som helst trodde jag att jag borde troligen gå med den senaste versionen (beta) så jag klickar på nedladdningsknappen till den senaste beta och efter att ha omdirigerats till en annan webbplats ... Jag laddade ner wlsetup-web.exe från Windows Live Writer Download Site och började installationen. (Mer specifikt - Bygg 14.0.5025.904 plats.)

Problemet (visas bara som Repro på Windows XP- maskiner)

Installatören frågade om jag ville ha alla andra Live Beta-programvaror och jag sa nej. "Jag behöver skriva en ny granskning hur-till-artikeln innan jag blir trött!" Så efter att ha valt bara Live Writer Upgrade var installationsprogrammet avstängt! Och springande! Och springande. Efter ungefär femton minuter fick jag en popup-dator som min C-enhet var nästan ute av hårddiskutrymme.

HUH? Det är konstigt. Jag kunde ha svurit jag hade gott om utrymme. Udda…? Jag öppnade Windows Utforskaren och hittade min C: Drive hade bara 180 Megs hårddiskutrymme kvar! Wow! Det är inte bra. Jag spenderade de närmaste tio minuterna på att städa upp saker och blåsa bort gamla nedladdningar (och andra skräp) och startade installatören igen med 2+ spelningar med ledigt utrymme.

Den här gången såg jag på min Drive Space och visst nog, inom cirka två minuter var jag tillbaka till 150 meg ledigt utrymme och installationsprogrammet dog igen. Konstig. Endera Live Writer hämtar data som ett banshee (Kom ihåg? Jag har Verizon FIOS så saker flyttar väldigt snabbt!), Eller det kopierar en massa tempfiler någonstans. Lyckligtvis har jag just skrivit en artikel om ett coolt verktyg som kallas TreeSize, jag visste att det bara skulle ta några minuter för att ta reda på var hela mitt utrymme gick.

Problemet löst

Visst nog, efter att ha sparkat upp TreeSize, körde jag en rapport och fann att varje gång jag körde Windows Live Writer Installer kopierade den ALLA filer och mappar som sitter i mappen Desktop (folder : documents and settingsmrgroovedesktop) i en tillfällig mapp (C : Dokument och SettingsskrauseLocal SettingsTemp100322000000163c2t6uk1qz5qlocated).

Denna rapport förklarade varför min enhet fortsatte att fylla på. Sedan jag körde installatören två gånger hade jag två tempmappar som innehöll dubbletter av min skrivbordsmapp. Tja ... nästan dubbletter eftersom min enhet fylldes innan kopian kunde slutföra vilket förklarar varför installatören dog.

Med den här nya informationen tog jag bort TEMP-mapparna (cirka åtta datauppsättningar) och flyttade de 5 GIGS-bilderna från min skrivbordsmapp till en annan enhet och slog av installationsprogrammet igen. Den här gången kopierades bara 700 MEGS (se skärmdump 2 ovan) till TEMP-mappen och eftersom jag hade 8 GIGS gratis slutade kopian och installationsprogrammet slutfördes! Microsoft Live Writer 14.0.5025.904 installerades och redo att rulla :)

Så jag har ingen aning om varför installatören känner att den måste kopiera skrivbordsmappen till en Temp-mapp. Men om du har samma problem som jag gjorde (installationen tar en lång tid, körningen går tom för utrymme, installerar avbrott) har du förmodligen mycket data i din skrivbordsmapp som du behöver rensa upp. Rengör det, ta bort data i TEMP-mappen som Windows Live Writer har skapat och slå av den igen. Du borde vara bra.

Taggar: windows + live + författare, beta, windows + xp, freeware, how-to