Så här slutar du skräppost med PaperKarma Mobile App

För det mesta har vi räknat ut hur du kan hålla irriterande skräp ur vår e-postbrevlåda med spamfilter. Men hur är din fysiska brevlåda? Du vet, den låda som samlar skräpannonser, oanvända kataloger, kreditkortserbjudanden och kuponger som du aldrig kommer att använda.

PaperKarma är en intressant app tillgänglig på Android, iOS och Windows Phone som syftar till att sluta slösa och oönskat papperspost med din smartphone.

Så här använder du PaperKarma

Installera appen på din enhet (länkar nedan) eller öppna en webbläsare på din smartphone och skriv: pri.vc/download i adressfältet.

När det är installerat måste du skapa ett konto. Du måste inkludera ditt namn, e-postadress och hemadress eller företagsadress. Detta är naturligtvis så att appen kan göra sitt jobb och hålla skräppostet borta. Om det här tappar din tinfoilhatts integritetshänsyn, kolla in sidan PaperKarma Privacy.

När ditt konto är konfigurerat och verifierat, ta din smartphone och ta en bild av det när du får skräppost. Se till att din adress och företagets adress visas tydligt. Tryck sedan på Avsluta mig.

Du får en rapport varje vecka via e-post från PaperKarma som låter dig veta statusen för dina önskemål. Du kan också kolla dina önskemål från själva appen. Om en avbeställningsförfrågan misslyckas kommer den att berätta varför. Och för framgångsrika förfrågningar kommer ytterligare information om företaget att tillhandahållas. Här är en titt på Windows Phone-versionen, som är utlagd annorlunda än Android och iOS, men ger dig samma resultat.

Jag har använt PaperKarma i över ett år nu och har minskat den mängd fysisk skräp jag får i min brevlåda varje dag ganska lite. Det här gör inte bara det förlorade av skräppost, men de andra målen är att hjälpa till att bli av med det massiva pappersavfallet. Ju fler människor använder det desto bättre för miljön - det är alltid en cool sak.

Ladda ner PaperKarma för din smartphone:

  • Android
  • iPhone, iPad och iPod touch
  • Windows-telefon