Så här skapar du genomsökningar för webbsökningar i Firefox

Ibland vill du söka efter en specifik webbplats från adressfältet i Firefox - Chrome kan hantera det med tanke på att domänen har aktiverat Google Site Search. Firefox har en liknande inbyggd funktion som låter dig skapa söknycklar på webbplatsen. När det är inställt, söker enskilda webbplatser från Firefox en snap.

Besök webbplatsen som du vill lägga till en sökgenväg för. Högerklicka på det i sökfältet på webbplatsen. På snabbmenyn väljer du Lägg till ett nyckelord för den här sökningen.

Sidsökningen läggs till som ett bokmärke. Här behöver du bara ange sökordet du vill använda och klicka sedan på Spara. Observera att detta nyckelord kommer att användas istället för webbplatsnamnet när du utför sökningar från adressfältet.

Det är allt! Nu för att utföra en sökning, skriv bara ditt sökord följt av sökord och Firefox kommer att ge upp webbplatsspecifika sökresultat.

Om du vill ta bort eller justera dessa sökord senare öppnar du bara bokmärkenmappen. Därifrån kan du ändra egenskaper, kopiera, organisera eller ta bort webbplatsspecifika sökgenvägar.