Hur man sparar Microsoft Office 2010-filer till SkyDrive

Tillbaka i september visade jag How-To börja spela med Microsoft Office Web Apps under den tekniska förhandsgranskningen genom att använda ditt Microsoft Live SkyDrive-nätverkslagring. Även om det är ganska snyggt, var processen med att spara dokument upp till din SkyDrive för molnlagring / synkronisering manuellt (endast webbläsaruppladdning) och inte hemskt lätt för nya / farfarvändare.

Denna process har ändrats med lanseringen av Microsoft Office 2010 Beta . Med Office 2010 har Microsoft inkluderat möjligheten att utnyttja din SkyDrive-cloud-lagring (25Gigs Free) direkt från sin Core Office Suite, inklusive Word 2010, Excel 2010 och Powerpoint 2010. Processen är MYCKET enkel. Ta en titt på skärmdumpen nedan:

För att använda denna funktion måste du först aktivera ditt Windows Live / Hotmail-konto för Office Web Apps Tech Preview. Återigen visade jag dig hur man gör det några månader tillbaka, men om du fortfarande inte har gjort det, här är ett annat steg för steg nedan.

Så här aktiverar du Microsoft Office Web Apps

1. Öppna Microsoft Word 2010, Klicka på Arkiv, Nästa Klicka på Dela . Klicka på Spara i SkyDrive och logga in på ditt Windows Live-konto och välj den mapp där du vill spara ditt dokument. Klicka på Spara som för att fortsätta.

2. Namn på din. docx-fil och sedan C slick Spara .

3. Öppna nu din webbläsare och besök http: // skydrive.live.com . I den mapp där du sparade dokumentet klickar dudokumentet du just sparade till SkyDrive.

4. På nästa sida kommer du att få en detaljerad beskrivning av doc och ge dig lite funktionalitet. Klicka på Visa .

5. Du kommer nu att bli uppmanad att acceptera Microsoft Service Agreement, titta på det, men det är inget för läskigt. Klicka på Acceptera för att slutföra och börja använda Microsoft Office Web Apps.

Helt klar!

Nu kan du njuta av webbapps och 25 gigabyte av lagringsmedvetenhet med Microsoft med Microsoft Office 2010!