Så här tar du bort ett operativsystem från Windows Dual Boot Config

Några veckor tillbaka förklarade jag hur du installerar Windows 7 i en Dual-Boot-konfiguration med en .VHD-fil som Windows 7 System Drive. Några dagar senare förklarade jag hur man gör Windows 7 i ett Dual Boot-scenario den primära boot OS. Nu efter att ha mottagit cirka 20 e-postmeddelanden ämnet från läsare, antar jag att det är dags att förklara hur man ångrar eller raderar Windows 7 Dual Boot-konfigurationen. Min gissning är att testningen är klar och de ska vänta på guldbitarna för Windows 7.

Så, låt oss få rätt till det! För din bekvämlighet har jag inkluderat inte bara Steg-för-steg-How-To utan också en steg-för-steg-hur-groovy video!

Så här tar du bort ett operativsystem från Windows Dual Boot Config Screencast Video

">

Så här tar du bort ett operativsystem från Windows Dual Boot Config [Steg för steg]

1. Starta in i NON Windows 7 OS (original OS innan du installerade Windows 7 som en dubbelstart) . För de flesta skulle det innebära att du startar upp din Vista-installation, men jag ska gissa att det kanske finns några som installerar en Dual-Boot-konfiguration med Windows 2008 också (jag till exempel).

2. Klicka på Windows Start- knappen och skriv msconfig och tryck Enter (eller klicka på den med musen)

2 . Klicka på startfliken, klickaoperativsystemet du vill behålla och klicka på Ange som standard

3 . Klicka på Windows 7 OS och klicka på Ta bort. Klicka på OK

Vad du just gjorde var att ta bort Windows 7 från Windows Boot-hanteraren så nu kommer det inte längre dyka upp när du startar datorn. I huvudsak är datorn inte längre ett Dual-Boot System (2 Windows-versioner installerade).

Nästa steg är att helt enkelt ta bort Windows 7. VHD-filen.

När du har raderat Windows 7 .VHD-filen kommer alla rester av Windows 7 att vara GONE. Förhoppningsvis så här installerade du Windows 7. Om inte, måste du gå till systemdriven du installerade Windows 7 och radera alla filer och mappar manuellt. Var försiktig så att du inte tar bort något som behövs av det nuvarande / ursprungliga operativsystemet du vill behålla. Om du inte installerade Windows 7 i en .VHD-fil, förhoppningsvis installerade du den på egen Drive så att du bara kan formatera det .. ??

Taggar: dual-boot, windows-7, windows-vista, msconfig, boot-manager, hur-till, video