Så spelar du ditt musik från populära molnkonton på Android

Att hålla musik på din Dropbox eller Google Drive, för enkel åtkomst var som helst, är en vanlig praxis nuförtiden. Beat Music and Cloud Player (inte förväxlas med Beats Music) är en app som tar molnmusik som lyssnar ett steg längre. Det låter dig spela musik från alla dina konton på din Android-enhet.

Jag har visat dig hur man lyssnar på musik från din Google Drive på din dator, nu är det dags att titta på samma sak på din Android-enhet. Skillnaden är att Beat tillåter dig att lyssna på musik från dina Dropbox-, SkyDrive- och Box-konton och växla mellan konton är en enkel kran.

Beat - Cloud & Music Player

Först av allt är Beat en gratis app och du kan komma i Google Play Butik här. Och en gång installerad kommer du att bli ombedd att välja en musikkälla - välj Cloud .

Därefter får du en lista över molntjänster som appen kan komma åt, enligt nedan.

Med Google Drive, om du har mer än ett konto konfigurerat på din enhet måste du välja den du vill använda. Naturligtvis, oavsett vilken tjänst du behåller dina filer på, måste du ge Beat-åtkomst till dina filer.

Därefter kan du söka efter dina molnfiler och spela dina låtar. En mappvy tillhandahålls och det är ganska enkelt att navigera genom dina filer.

När du har hittat dina musikfiler kan du bara trycka på dem för att börja spela. Också från menyknappen kan du lägga till låtar i en kö eller en spellista.

Beat behöver inte visas på din skärm för att spela musik, det spelar dem i bakgrunden. Du kommer ha åtkomst till uppspelningskontroller från meddelandet.

Om du vill byta till en annan molntjänst kan du göra det genom att trycka på menyknappen längst upp till vänster på appen. Detsamma kan göras genom att svepa fingret åt vänster till höger.

Om du sveper åt höger till vänster har du många alternativ. Detta inkluderar en EQ med förinställningar, ett crossfade-alternativ, en visualisering, samt möjligheten att ladda ner albumomslag automatiskt.

Appen kan också ställas in för att fortsätta spela efter att du har fått ett samtal.

En annan intressant sak som jag har lagt märke till är de omfattande täckkonstalternativen. Om du rullar ner i menyn hittar du en Fler inställningar. Peka på det och du kommer till en annan meny, som inkluderar upptäckt av albumomslag. Du kan sedan bläddra igenom massor av alternativ, även med filnamnet du förväntar dig att albumet har. Beat är en användbar app som gör det som annonserat och det är intressant även som en vanlig musikspelare.