Så här tar du bort webbhistorik för Google-konto permanent

Känner du någonsin att dina Google-sökresultat kan verka lite skräddarsydda? Google Webhistorik kan vara att skylla på det, enligt Google " Webhistorik hjälper till att leverera mer personliga sökresultat baserat på de saker du har sökt efter på Google och de webbplatser du har besökt. "Men, om du inte vill att Google spårar din webbhistorik?

Jag kommer ihåg tillbaka 2007 när tjänsten introducerades första gången, den aktiverades automatiskt. Även om det här inte kan vara sant för nyare konton, om du är en gammal-skolan Gmail är som jag, kan Google hålla flikar i ditt konto webbhistorik utan att du ens vet det. Men även om Google gav ett bra och enkelt sätt att välja bort funktionen.

Klar för att permanent rensa din historik och inaktivera ytterligare spårning? Vi gör det.

Steg 1

I din favoritwebbläsare, logga in på ditt Google-konto och gå till din sida för Google-kontohantering. även känd som sidan för kontoinställningar.

Du kan också komma hit genom att klicka på användarikonen och välja Konto .

Steg 2

Klicka på länken med titeln Gå till webbhistorik. Den ska vara placerad på fliken Konto längst ner på sidan.

Steg 3

Google har förenklat borttagningsprocessen. Nu på webbhistoriksidan, klicka bara på Ta bort webbhistorik.

Steg 4

KlickaOK- knappen. Allt du gör är att rensa din webbhistorik för konton och pausa webbhistoriktjänsten så att den inte längre körs på ditt konto. Du kan enkelt slå på den igen efteråt om du verkligen vill.

Gjort!

Din tidigare Google Webhistorik borde nu helt rensas och Webhistorik "-funktionen" ska nu stoppas. Personligen tror jag inte att min arbetsplats tycker om tanken på Google-spårningspersonalens webbanvändning, och jag tycker inte om tanken på att de spårar mig heller. Självklart, även om du stänger av webbhistorik, behåller Google även ett separat loggsystem för revisionsändamål och för att hjälpa oss att förbättra kvaliteten på våra tjänster för användare. Så, din sökhistorik kan fortfarande vara tillgänglig för Google, men det kommer att vara svårare för en tredje part att få tillgång till den.