Åtgärda Windows 7: Aktivera viloläge

Windows 7 har inte ett alternativ för viloläge ut ur lådan, som du kanske har märkt. Men du kan ta bort det och göra det till ett alternativ för dig när du slår på datorn. Det tar några steg mer än att aktivera viloläge i Windows 8, men det kan göras. Här är hur.

Redaktör Obs! Eftersom ungefär hälften av världens datoranvändare fortfarande kör Windows 7 och inte har uppgraderat till Windows 8.1, har vi bestämt oss för att börja ompröva Windows 7 i den här nya serien av artiklar om att fixa Windows 7. Vi kommer att vara som täcker några av de största Windows 7-irritationerna och hur man fixar dem. Också, om vi har användbara tips eller lösningar som vi aldrig kom fram till, får vi dem också. Den här veckan är hur man upptäcker det dolda vilolägealternativet.

Aktivera viloläge i Windows 7

Klicka först på Start och Typ: Strömalternativ i sökrutan och tryck på Enter. Nästa i den högra rutan välj Ändra när datorn sover och klicka sedan på Ändra avancerade ströminställningar .

I fönstret Energialternativ expandera Tillåt hybridsöm och vrid den till Off och klicka på OK.

Nu har du ditt Hibernate-alternativ listat på strömbrytaren.

Efter att ha aktiverat viloläge kommer det också att dyka upp på andra platser, till exempel när du använder tangentbordsgenväggen Alt + F4 för att få Windows-alternativen Stäng av.

Detta lägger till viloläget och ersätter inte något, så du har fortfarande alternativen omstart, avstängning och sömn också. Om du är nyfiken på skillnaden mellan Sleep och Hibernate, kolla in vår artikel: Förstå datorer och enheter: Sova mot viloläge.