Så här tar du bort ditt Hotmail-, Windows Live- och Outlook-konto permanent

Om du läser den här artikeln försöker du än mer sannolikt att ta bort Hotmail, Outlook, Live eller något annat Microsoft-konto. Goda nyheter, du har kommit till rätt ställe! Den här handledningshandledningen förklarar de enkla stegen för permanent borttagning av alla märkesvariga Microsoft-konton.

Viktig information om hur du raderar dina Hotmail-, Outlook- och Windows Live-Microsoft-konton

  • Besök Microsoft Billing-tjänsten innan du stänger eller tar bort ditt Microsoft-konto (Hotmail, Windows Live och Outlook.com-konton). Om en liveabonnemang är aktiv kommer den att blockera dig från att permanent stänga ditt konto.
  • Hotmail-, Windows Live- och Outlook.com-konton anses inte vara "Microsoft-konton". Du kan inte stänga bara Hotmail-kontot utan att stänga hela Windows Live aka Microsoft-kontot.
  • Kom ihåg att spendera Skype-krediter innan du blåser bort ditt konto. Alla krediter kommer att gå vilse när du stänger ditt konto.
  • Kontrollera dina saldo i Microsoft och Xbox-konton med den här länken. Du kan också ta bort eventuella kreditkort från ditt konto på den här sidan.
  • Det tar 60 dagar att stänga e-postkontot efter att ha lagt in begäran. Det här är faktiskt en uppgradering nu. Det brukade vara över 200 dagar.
  • När du stänger ett konto borde det sluta acceptera nya e-postmeddelanden.
  • Intressant, även efter 365 dagars inaktivitet, kommer ditt Windows Live ID och lösenord att fortsätta på servern om inte någon försöker registrera ett nytt konto med ditt exakta Live ID. ( Det fungerade för mig med ett konto som jag inte har använt på över 3 år. Jag kunde bara logga in, även om alla data torkades.)

Steg 1

Logga in på din Hotmail, Windows Live eller Outlook.com. Detta omdirigerar dig till det nya Outlook.com-gränssnittet. Nu när du är inloggad går du till https://account.microsoft.com/ för att hantera dina kontoinställningar.

Steg 2

Klicka på Säkerhet på sidan Microsoft-kontot.

Längst ner på den nya sidan, klicka på Fler säkerhetsalternativ .

Bläddra ner till undersidan av sidan med kontouppgifter och klicka på länken Stäng mitt konto .

Steg 3

Vid det här sista steget kommer Microsoft att informera dig om alla de saker du måste göra innan de stänger ditt konto.

Steg 4

Även efter att ha stängt alla prenumerationer på mitt konto lät Microsoft mig inte stänga några av mina testkonton. Så om ovanstående steg inte fungerade för dig, vilket är troligt, måste du använda länkskärmen med superdolt: Klicka här för att gå direkt till bekräftelsessidan för kontonavslutningen.

Microsoft kommer att be dig att verifiera din identitet och sedan meddela dig vad vi redan vet Det tar 60 dagar att permanent stänga kontot. Geez, och jag trodde att Facebooks 2-veckors politik var dålig!

Har andra tankar?

Om du vill ha ditt konto tillbaka behöver du bara logga in och hela raderingen är avbruten.

Om det: Innan jag skrev det lät jag ett konto sitta stängd i två veckor. Nu har jag bara aktiverat det, och alla mina e-postmeddelanden och kontakter sitter där jag lämnade dem. Kanske med "några dagar" betyder Hotmail ett "några månader". Kanske tar det inte ens bort dina meddelanden förrän 60 dagar är uppe? Jag vet inte, och jag vill säkert inte avbryta halvvägs för att ta reda på det, men det är en möjlighet.