Fråga läsarna: Vilket Google Reader-alternativ kommer du att byta till?

Om du är en användare av Google Reader för att hålla reda på alla dina RSS-flöden från dina favoritwebbplatser, är du säkert medveten om att Google stänger den ned den 1 juli. Vi vill höra från dig om vad du tycker om Googles beslut och vilket alternativ du ska byta till.

Vi har visat dig hur du exporterar och säkerhetskopierar din nuvarande Reader OPML som innehåller en lista över dina aktuella flöden. Du kan sedan använda den för att importera till program som Microsoft Outlook och använda den som din RSS-läsare.

Den tjänst som jag redan har bytt till är Feedly. Faktum är att några dagar efter att Google gjorde sitt tillkännagivande om att döda läsaren, gjorde över 500, 00 användare också omkopplaren. Det är en bra lösning som fungerar på de flesta mobila enheter och smartphones och stora webbläsare på din dator - sans Internet Explorer.

Och när Google Reader stängs av använder Feedly sin egen backend för att fortsätta flöden. Enligt Feedly Blog:

När Google Reader stängs av, kommer feedly seamlöst att övergå till Normandys baksida. Så om du är en Google Reader-användare och använder feedly, är du täckt: Övergången blir sömlös.

Feedly är inte det enda alternativet självklart. Det finns andra utmanare som NewsBlur, The Old Reader och NetVibes. Var och en har olika funktioner, några gratis och andra betalda tjänster. Om du letar efter en omkopplare kan det vara värt att gå igenom några och prova den fria tjänsten åtminstone.

Så vad är ditt tag?

Vi skulle vilja höra din åsikt om Google Reader. Använder du Google Reader? Är du upprörd att den stängs av? Vilka alternativ tittar du på nu innan Google drar växeln?

Låt oss veta i kommentarerna!