Gratis Service Spreeder lär dig att läsa hastigheten

Hur mycket tid kan du spara om du kan läsa dubbelt så fort utan att förlora någon förståelse? Om du är intresserad av att få reda på, har jag den perfekta GRATIS webbapps för dig och namnet är Spreeder !

Enligt Spreeder läser de flesta i genomsnitt 200 WPM (ord per minut.) Logiken bakom denna hastighet är den takt som de flesta talar. Medan du läser använder du din "inre röst" för att gå över varje ord och därför kan du bara läsa så fort som du kan säga varje ord.

Spreeder lär dig att hoppa över "säga" varje ord i ditt huvud och istället lär dig att bara skanna och lagra informationen samtidigt som du förstår det samtidigt. Självklart är de flesta "hastighetsläsning" -programmen tillgängliga, bedrägerier, men Spreeder är 100% gratis, så om det inte fungerar har du bara förlorat ingenting annat än den tid det tog att leka med det.

Lär dig att läsa hastighet med hjälp av sprutor

Spreeder web app fungerar direkt från din webbläsare. Besök http://www.spreeder.com/app.php för att komma igång. Ingen registrering krävs. Därifrån, klistra in texten som du vill läsa in i rutan och klicka på Spreed!

Ett snabbare sätt att ladda text i Spreeder är att använda Spreed Bookmarklet. Med hjälp av bokmärket kan du hoppa över Pasting- steget helt. Välj bara den text du vill ha, klicka sedanSpreed! Bookmarklet för att ladda hela ditt val.

Spreed hjälper dig att sluta läsa med sub-vocalization genom att visa ord snabbare än du kan "säga" dem i ditt huvud. Texten som du laddar in i Spreeder kommer att spela som en film så att du kan pausa och spola tillbaka eller hoppa framåt så mycket du vill. Det finns även kortkommandon som gör verktyget lättare att använda.

När du utvecklas och lär dig att läsa snabbare, kan du justera inställningarna och öka WPM-hastigheten som orden visas. Klumpstorleken är antalet ord som visas åt gången, var försiktig när du ökar detta för att göra så långsamt eller du förlorar all förståelse! Om du har problem med att se teckensnitt, färg och fönsterdimensioner kan alla också anpassas. Glöm inte att klicka på Spara när du är klar med att ändra inställningarna.

För att finjustera saker ännu längre finns avancerade inställningar som kan sättas på. Dessa tillåter dig att göra saker som att ändra wpm för större meningar, pausa med skiljetecken och hoppa över "stopwords".

Jag spelar fortfarande personligen med det, så juryn är fortfarande ute ur min synvinkel. Men jag har haft kul att leka med det och jag "tror" det fungerar hittills.

Har du provat Spreeder eller redan mästare i hastighetsläsningens konst? Vi skulle gärna höra från dig i kommentarerna nedan.