Så här installerar du Windows 10 på VirtualBox

Vi har nyligen visat dig hur du får Windows 10 igång i VMware Workstation. Ett praktiskt program, men tyvärr en som är för dyr för de flesta hemmabrukare. Så låt oss ta en titt på hur du kan installera Windows 10 på vårt favoritfria VM-alternativ, VirtualBox.

Du kommer behöva:

  • Installera VirtualBox 5.0 eller senare
  • Installationsmedia för Windows 10 (ISO eller DVD)

Steg 1: Ställ in en Windows 10 VirtualBox

Börja med att öppna VirtualBox och klicka på "Ny" -knappen.

Välj ett namn för VM samt typ och version. Du kan välja mellan en 32-bitars och 64-bitars installation. Jag råder dig att hålla fast vid 32-bitars om du inte har mycket RAM.

På nästa skärm kan du konfigurera hur mycket RAM som Virtual Machine får använda. Standardvärdet är 1GB, vilket är minsta mängd RAM för Windows 10. Jag gick vidare och gav det dubbelt så mycket för prestandans skull.

Konfigurera hårddisken, du måste välja "Skapa en virtuell hårddisk nu", förutsatt att du inte har en skapad tidigare.

Du kan lämna de två följande skärmarna till standardinställningarna eftersom de fungerar bra med det nya operativsystemet. Jag rekommenderar starkt dig att hålla fast vid en dynamiskt tilldelad virtuell hårddisk, eftersom du sparar mycket utrymme och kommer inte att försämra VM-prestanda så mycket.

På den slutliga virtuella hårddiskskärmen kan du ändra platsen för enheten och storleken på den. Jag lämnade min till standardinställningarna - det kan du också göra.

När du klickar på knappen "Skapa" ska du kunna se din skapade VM. Men vi är inte färdiga ännu - vi måste visa VirtualBox vägen till vår Windows 10 ISO.

Börja med att klicka på knappen "Inställningar".

Navigera till Storage-kategorin och klicka på den tomma DVD-enheten i Storage Tree. Därifrån klickar du på den lilla skivikonen i "Attribut" för att montera en ISO.

Navigera nu bara till din ISO-plats och dubbelklicka på den. Därefter trycker du bara på OK för att bekräfta ändringarna och avsluta från VirtualBox Settings.

Steg 2: Installera Windows 10

När du är redo att installera Windows, välj din VM och klicka på Start-knappen.

Installera Windows 10 i en virtuell maskin skiljer sig inte från att göra en ren installation av Windows. Om du inte är säker på hur du utför en, kolla in vår artikel:

Så här utförs en ren installation av Windows 10