Så här installerar du Microsoft Loopback Adapter i Windows 8 och Windows Server 2012

Microsoft Loopback Adapter är ett lite känt, men ändå användbart verktyg som ursprungligen konstruerades för testning av nätverkskonfigurationer. Under åren har resursfulla geeks och administratörer upptäckt att det hade några andra praktiska användningsområden (t.ex. anslutning av två datorer tillsammans utan en crossover-kabel eller anslutning av en virtuell maskin till Internet). Trots att Microsoft Loopback Adapter har en stark kultföljd, verkar Microsoft bestämt att gömma det i varje ny version av Windows. Vi har skrivit separata handledningar för hur du installerar en loopbackadapter i Windows XP och Windows Vista och hur du installerar en loopbackadapter i Windows 7. Och nu skriver vi hur du installerar Microsoft Loopback Adapter i Windows 8 .

Det korta svaret är att Microsoft har bytt namn från "Microsoft Loopback Adapter" till "Microsoft KM-TEST Loopback Adapter." Så, om det är den enda hänga du har haft, gå sedan vidare och installera det på sätt som du vet hur. Om du fortfarande är osäker, så är de steg-för-steg-instruktionerna.

Obs! Detta gäller även för Windows Server 2012.

Först, starta Enhetshanteraren (klicka på Windows-tangenten och skriv "Enhetshanteraren"). Klicka sedan på Åtgärd -> Lägg till äldre maskinvaror.

I dialogrutan Lägg till maskinvara klickar du på Installera hårdvaran som jag manuellt väljer från en lista (Avancerat) och klickar på Nästa.

Välj Nätverksadaptrar och klicka på Nästa .

Välj Microsoft som tillverkare i den vänstra rutan. Välj nu Microsoft KM-TEST Loopback Adapter . Klicka på Nästa tills du är klar.

Och där har du det. För tips om hur du använder Microsoft KM-TEST Loopback-adaptern för nätverksdiagnostik och andra test ... fortsätt!

Vad använder du Microsoft Loopback Adapter i Windows 8 för? Låt oss veta i kommentarerna.