Så här spelar du Blu-ray-skivor i Windows 7

Blu-ray-enheter blir alltmer tillgängliga på nya Windows-system. Windows stöder inte att spela Sonys egna skivor nationellt, du behöver program från tredje part. Här är en titt på några av alternativen.

För en fri lösning, kolla in Daum PotPlayer. Det har utvecklats av samma lag som skapade KMPlayer - öppen källspelare för Linux och Windows. Det spelar nästan alla videofiltyper inklusive Blu-ray-skivor.

Det spelar nästan alla videofiltyper inklusive Blu-ray-skivor. Här spelar det en Blu-ray-film som konverteras till MKV.

PotPlayer ger också en mängd grundläggande och avancerade inställningar för att tweak video, ljud och hur det spelar dina videoklipp.

Om du har en dator med en Blu-ray-enhet eller du köper på din dator är chansen att den kom med en Blu-ray-programvaruuppsättning som CyberLink PowerDVD.

Ett annat alternativ du har för att titta på Blu-ray-filmer på datorn är att konvertera dem till MKV eller ett annat vänligt format för videospelare.

Två kraftfulla gratis konverteringsverktyg är Handbrake och DVDFab.

Om du inte vill hantera två Blu-ray-konverteringsverktyg, ge MakeMKV ett försök. Det låter dig göra en MKV-fil från DVD och Blu-ray på bara några få klick.

Om du konverterar dina Blu-ray-skivor till en annan filtyp som MKV eller AVI kan du spela dem i populära mediaspelare som VLC.

Om din Blu-ray-enhet inte kom med en programvarusupport gör Daum PotPlayer jobbet gratis. Personligen ser jag fram emot Blu-ray-stöd från VLC Media Player.

Om du har några andra förslag på att spela Blu-ray-filmer i Windows, eller vill se oss täcka andra metoder, lämna en kommentar och meddela oss!