FCC Head som stöd för Telecom Giants Planned Internet Metering

Federal Communications-ordförande Julius Genachowski talade till stöd för måttad internettjänst på tisdag på den årliga NCTA-konferensen (National Cable & Telecommunications Association) där "Användningsbaserad prissättning skulle hjälpa till att driva effektiviteten i nätverken." För närvarande erbjuder de flesta internetleverantörer obegränsat eller högt -capped service en månadsavgift baserad endast på hastigheten på den tjänst som tillhandahålls. Denna förändring av fakturering skulle utgöra en väsentlig skillnad i prissättning för konsumenterna.

Användare och experter på Slashdot och reddit håller starkt med Genachowskis hållning och säger att det bara är ett knep att öka telekomvinsterna. Det hävdades också att internetleverantörer saknade den nödvändiga konkurrensen som behölls från mätande kunder.

"Genom att byta till denna modell kan kabelbolagen öka lönsamheten samtidigt som konsumenterna blockeras från att skära ledningen och få sina tv-tjänster på nätet."

"Kärnproblemet med användningsbaserad fakturering eller mätning eller vad du vill kalla det är att för de flesta amerikaner är deras lokala internetleverantör ostridigt och kan ha ett beviljat monopol."

"80% av amerikanerna har val mellan minst två leverantörer."
"Ett val mellan 2 jätte telekommonopol som båda överbelastar för service och har prissättningskontrakt bakom stängda dörrar. Ja, det är inte ett val. Det är en illusion av val. "

Bland andra argument var att sådan användningsbaserad fakturering skulle förändra hur webben fungerar som en helhet. Cloud-storage företag som Dropbox skulle inte vara förnuftiga under en mätad bandbredd plan. Netflix, Hulu och andra strömmande tjänster skulle också bli allvarligt drabbade. Onlineannonser skulle förbruka bandbredd, och varje webbföretag som Google eller Facebook som beror på annonsintäkter skulle se att användare städar klart.

Senare erbjöd Genachowski beröm till Comcast, Time Warner Cable, Cox, Bright House och Cablevision för den här veckan som delar tillgång till 50.000 hot spots rikstäckande. Enligt en rapport från Rueters är det inte offentliga hotspots, utan i stället krävs att uppgifterna för ett betalt abonnemangskonto används. Den enda delningen pågår är mellan företagsinfrastruktur.