Aktivera den inbyggda PDF Viewer i Firefox 15

Mozilla uppdaterade bara Firefox till version 15. Bland många nya funktioner och korrigeringar finns nu en inbyggd PDF-tittare. I motsats till Chrome är Firefox PDF-tittaren inte aktiverad som standard. Vi håller på att fixa det.

Mozilla meddelade officiellt att PDF Viewer fortfarande är i Betafasen och det är därför du måste aktivera den manuellt. Jag har testat det på cirka 20 olika PDF-filer vid denna tidpunkt och hittills har jag inte sett några problem med läsaren, det fungerar bra. Ta Betas fasvarning med saltkorn, jag föredrar den här tittaren över något av alternativet tredje part. Så här slår du på den.

Öppna Firefox och skriv om: config i adressfältet. Detta tar dig till den ökända "garanti" sidan. ( Hint: Firefox har ingen garanti ) Klicka bara på "Jag ska vara försiktig, jag lovar!" För att fortsätta.

Nu i ca: config finns det en stor lista med post efter införandet av inställningar. Markera sökrutan och skriv in browser.preferences.inContent och högerklicka på matchningsresultatet och välj Växla. Detta bör ställa in det "sanna" värdet.

Gör samma sak för preferensen kallad pdfjs.disabled och sätt den till "false" -värdet.

Nu har Firefox inbyggd PDF-tittare aktiverad. När du besöker ett länkat PDF-dokument från vilken som helst webbplats i Firefox öppnas den direkt i webbläsaren istället för att använda program från tredje part eller tillägg.