Så här får du de senaste uppdateringarna för din nya Apple TV

Uppdateringsprocessen har ändrats lite med den nya Apple TV (4: e generationen) jämfört med tidigare versioner. Här är en titt på hur du kan få de senaste uppdateringarna och se till att din ruta alltid är aktuell.

Uppdatera Apple TV (4: e generationen)

För att manuellt kontrollera efter uppdateringar, öppna Inställningar och gå till System> Programuppdateringar> Uppdatera programvara . För att säkerställa att din Apple TV alltid är aktuell, slå på Automatiska uppdateringar.

Om en uppdatering är tillgänglig kan du hämta och installera det direkt, eller välja att uppdatera senare. Om du skjuter upp uppdateringen till senare kan du gå tillbaka till Inställningar och köra uppdateringen under en bekvämare tid.

Först kommer uppdateringen att hämtas, och efter det har du fått några val. En är att ställa in uppdateringar till automatiskt (vilket de flesta användare tycker är mest lämpliga), uppdatera nu eller kör det senare. Personligen gillar jag att manuellt uppdatera så att jag kan se vilka förändringar uppdateringen medför.

När du börjar uppdateringen, se till att du inte kopplar bort din ruta när processen är klar. Och notera att Apple TV kommer att starta om, ibland flera gånger under processen.

För att se vilken version av tvOS din nya Apple TV kör, gå till Inställningar> Allmänt> Om och där ser du versionen.