Så här fixar du fem stora irritationer i Windows

Som Windows-användare vet vi alla att det finns hastighetsstötar längs vägen i operativsystemet som är irriterande till ingen slut. Innan du krossar din dator med en hammare eller kasta din bärbara dator mot väggen, kolla in dessa tips om hur du åtgärdar några av de största irritationerna i Windows 7 och 8.

Ta tillbaka startknappen i Windows 8

Ingen Start-knapp eller Start-menyn är de största klagomål jag hör av nya användare av Windows 8. Medan 8.1 uppdateringen innehåller en Start-knapp saknar den fortfarande den traditionella startmenyn, vilket utan tvekan inte kommer att uppfylla alla användare. Men det är lätt att komma tillbaka.

Kolla in vår artikel om att använda Classic Shell. Eller om du är villig att dela med fem dollar, är Stardocks Start8 en annan fantastisk lösning. Båda dessa program erbjuder många extra funktioner för att göra Windows 8 mer som Windows 7 också.

Gör användarkontokontroll mindre intrusiv

Microsoft introducerade säkerhetsfunktionen Användarkontokontroll (UAC) i Windows Vista och det gick överbord i den versionen. Ständigt poppar upp och frågar om du vill ha program du har installerat för att göra nästan vad som helst. Det har blivit lite tonat i Windows 7, men det kan fortfarande vara irriterande när du försöker få saker gjort snabbt. För nybörjare rekommenderar jag inte att inaktivera UAC helt, men du kanske vill justera sin nivå och göra mindre irriterande.

  • Inaktivera eller modifiera UAC i Windows 8
  • Inaktivera eller modifiera UAC i Windows 7

Gör Windows Boot Up Snabbare genom att inaktivera startprogram

När du får en helt ny dator eller gör en ny installation av Windows, går systemet snabbt. Men efter att ha installerat fler och fler program och appar, tenderar saker att sakta ner - speciellt starttiden. Detta beror på att de flesta program är inställda att starta som standard. Men inaktivera startprogrammen hjälper dig att raka flera sekunder från starttiden.

Obs! Det här tipset kommer att fungera med vilken version av Windows som helst. Och i Windows 8 har Microsoft lagt till ett avsnitt för att visa dig vilken typ av startpåverkan varje program har, desto högre effekt, desto långsammare gör det att starta.

  • Inaktivera startprogram Windows 7
  • Inaktivera startprogram Windows 8

Gör Windows 8-filer öppna på skrivbordet

Efter att ha gått över det moderna gränssnittet och faktiskt bestämmer sig för hur man börjar arbeta på skrivbordet, är det en stor irritation att ha filer öppna hela skärmen i tunnelbana-stil-appar. Du vill få saker och ting och vara produktiva, inte slåss mellan de två gränssnitten. Digitala mediefiler, PDF-filer och några andra är som standard öppna för moderna appar.

För att göra dina filer öppna i de skrivbordsprogram du är van vid, kolla in vår artikel om hur du gör filer öppna på skrivbordet.

Hämta snabbstartsmenyn Tillbaka

En av de funktioner som många användare tyckte om i XP var snabbmenyn. Det var menyn bredvid startknappen som gjorde att du enkelt kunde komma åt dina mest använda program. I Windows 7 kombinerar aktivitetsfältet funktionaliteten för Quick Launch och vanliga aktivitetsfältikoner. Men det är lätt att komma tillbaka i Windows 7 och 8.

  • Få snabb startmeny Windows 7
  • Få snabb startmeny Windows 8

Vad irriterar dig mest när du använder Windows? Lämna en kommentar och låt oss veta - vi har förmodligen en artikel som pekar på det som kommer att lindra din smärta!