Hur man hittar 6 grader av Kevin Bacon med hjälp av Google

Google implementerade bara en ny funktion som använder IMDB för att dra upp antalet anslutningar för att nå Kevin Bacon för cast-medlemmar som är upptagna i databasen. Du har nog hört talas om detta som ett konversationsspel bland bio buffs. Förutsättningen bakom det är att varje skådespelare som har varit på skärmen är minst 6 filmgjutna ifrån Kevin Bacon. Graderna som behövs för att hitta en anslutning till Kevin Bacon är känd som skådespelarens Bacon nummer.

Till exempel spelade Shirley Temple med Carroll Baker i Hollywood Uncensored (1 grad). Carol Baker och Eli Wallach dök upp i Baby Doll (2 grader), och Eli Wallach spelade med Kevin Bacon i Mystic River (3 grader). Detta ger Shirley Temple ett Kevin Bacon nummer 3, Carol Baker a 2 och Eli Wallach a 1 sedan han spelade direkt med Kevin Bacon.

För att hitta den på Google behöver du bara skriva in skådespelarens namn följt av Bacon nummer i sökrutan.

Även om det inte är det mest användbara tricket som läggs till Googles söktjänst, är det en underhållande. Såvitt jag kunde säga är den nuvarande rekordhållaren fortfarande William Rufus Shafter som har ett Bacon nummer 7, en av de få aktörerna utanför 6 graderna Kevin Bacon. Ha så kul!