Så här exporterar du Gmail och Google Apps-kontakter

Jag skulle titla denna handledning " Hur säkerhetskopieras Gmail-kontakter " och då insåg jag att det skulle vara dumt eftersom Gmail-kontakter redan är säkerhetskopierade i Google-molnet. Å andra sidan, om du vill överföra dina kontakter till Outlook, Exchange eller ett annat Gmail-konto - behöver du veta hur du exporterar. Låt oss börja.

Steg 1

Logga in på ditt Gmail-konto på http://mail.google.com/.

Steg 2

Klicka på fliken Kontakter i den vänstra rutan i Gmail. Din kontaktlista ska öppnas till höger. Klicka nu på Fler åtgärder och välj Exportera ... från listan.

ATTN Google Apps-användare : Knappen Kontakter kan vara på en annan plats, kolla precis ovanför chattlistan i vänstra panelen.

Steg 3

En ny dialogruta visas. Välj vilka kontakter du vill exportera. Nu måste du välja vilket format du vill exportera det eftersom det finns 3 typer.

  • Google CSV - För överföring mellan Google Apps och Gmail-konton
  • Outlook CSV - För överföring till Outlook och Outlook-baserade applikationer
  • vCard - Det här är för Apple-programvara, iOS, Mac, etc ...

Klicka på Exportera när du har valt lämpligt format. Beroende på vilken webbläsare du använder, ska den automatiskt spara till din standardhämtningsmapp.

Gjort!

Nu exporteras dina Gmail- eller Google Apps-kontakter och sparas i en fil som du kan överföra till andra konton eller applikationer. Och det är nästan smärtfritt! Filen kommer sannolikt att kallas contacts.csv, och den kommer att vara i standardhämtningsmappen för din webbläsare. Allt du behöver göra är att importera dina kontakter, men vi kommer att täcka det i en annan groovy handledning.