Så här aktiverar du Windows 10 Sonic Surround Sound för hörlurar

Det finns många nya funktioner i varje version av Windows 10, men det finns mindre förbättringar som ofta förbises. En ljudfunktion som du kanske inte är medveten om i Windows 10 är möjligheten att få en förbättrad ljudupplevelse via hörlurarna. Det heter Windows Sonic för hörlurar . Den är utformad för att emulera en 3D-miljö och göra ljudet från ditt headset mer rik och atmosfärisk. Här är en titt på vad det är och hur du aktiverar det.

Slå på Windows Sonic för hörlurar

För att slå på det, högerklicka på högtalarikonen på aktivitetsfältet och välj Rumsligt ljud> Windows Sonic for Headphones från menyn.

Alternativt kan du slå Windows-tangenten och skriva: ljud och välj alternativet för att öppna ljudinställningar i den klassiska kontrollpanelen.

Markera nu din uppspelningsenhet och klicka på Egenskaper. I det resulterande fönstret klickar du på fliken Rumslig ljud och väljer sedan Windows Sonic för hörlurar från rullgardinsmenyn och sedan OK.

Jag försökte detta på tre olika typer av hörlurar. Jag testar detta med en anständig uppsättning Sennheiser-öronproppar, en dyr uppsättning A-ljudburkar och en billig uppsättning öronproppar som jag hade ackumulerat någonstans under vägen. Som du kan förvänta dig, gav kvalitet hörlurar den bästa upplevelsen. Ändå kunde jag, med de billigare, höra skillnaden och rekommendera alla att se om det är din kopp te.

Den rumsliga ljudfunktionen introducerades i Windows 10-version Creators Update (Version 1703). Det är fortfarande tidiga dagar, men som fler apputvecklare införlivar det, bör vi börja se mer användning. För närvarande är det bäst för spel och du kanske märker lite skillnad för filmer.

Naturligtvis varierar funktionen av funktionen beroende på kvaliteten och typen av dina hörlurar och ljudkort, samt din hörselkänslighet. Fortfarande, oavsett om du är en ljudfil eller ej, är det här en cool funktion för att prova om du använder hörlurarna när du arbetar med din dator.

Har du testat Sonic Spatial Sound på Windows 10-enheten? Låt oss veta om du gillar det, eller inte så mycket. Annat än spel, har du hittat en annan ljudkälla som fungerar bra med? Låt oss veta i kommentarsektionen nedan.