Så här aktiverar du Gmail-liknande konversationsvy i Thunderbird

Om du använder Gmail: s webbgränssnitt har du förmodligen använts till en trådvis konversationsvy. När jag försökte Thunderbird för e-postklient tyckte jag att det var den enda funktionen jag inte kunde leva utan. Jag är inte den enda som känner på det här sättet, en groovy utvecklare - Jonathan Protzenko skapade en tillägg för att ge samma typ av funktionalitet.

Om du inte är säker på vilken konversationsvy som är, titta på den här snipen i Gmail. Även om varje e-post är separat och skickades vid en annan tidpunkt, grupperar Gmail dem automatiskt i en enda tråd. Detta låter dig enkelt hålla reda på konversationer. Thunderbird-konversationstillägget liknar detta beteende för Mozilla Thunderbird.

Ställ in konversationsvy

Öppna Thunderbird och klicka på menyalternativet Tools >> Add-ons .

Överst till höger om tilläggshanteraren skriver du: konversationer. Det första resultatet ska vara Thunderbird-konversationer. Klicka på Installera.

Du måste starta om Thunderbird för att slutföra installationen.

När Thunderbird startas om, tar Thunderbird-konversationer upp en installationsassistent. Du kan genast göra ändringar eller granska dem. Jag rekommenderar att du bara lämnar den vid standardinställningarna. Det kan ta en minut för tillägget att konfigurera, men när det är klart är det bra att gå.

Nu kan du njuta av gängade konversationsvyer och en övergripande förbättrad och organiserad mappupplevelse.