Så här bestämmer du ditt Android-systemresultat

Android är ett ganska ungt OS på telefonmarknaden, men det mognas snabbt. Vissa är prognoser att det kommer att ta över iPhone så fort som Q2 2011. Hur som helst, när fler enheter laddas med Android, hittar du ett stort utbud i hårdvaran som Android körs på. Så vill du veta hur enhetens maskinvaruprestanda jämförs med resten? Det finns en Android-app för det! Och det kallas kvadrant.

Författaren till detta inlägg Beyond Life är en vanlig groovy bidragsgivare i community forum och hans kunskap om Android-plattformen är toppklassig . Detta är det första i hans serie av Android-tips och handledning som kommer att visas här på GroovyPosts framsida så välkommen till besättningen Beyond Life!

För detta Hur använder jag kvadrant på en Samsung Galaxy S i9000, men det borde fungera och se liknande på andra Android-enheter.

Steg 1 - Ladda ner och installera kvadrant

Du kan hitta Quadrant Standard på Android-marknaden gratis och du kan installera det som alla andra appar. Leta bara efter kvadrant och det är det enda resultatet av utvecklaren Aurora Softworks.

Steg 2 - Starta kvadrant

När du har installerat Quandrant startar du det genom att trycka på det från applådan.

Steg 3 - Benchmark det

Vid öppningen ser du en meny med följande alternativ:

  • Kör full riktmärke
  • Kör anpassad riktmärke *
  • Resultatbläddrare
  • Systeminformation
  • Handla om

För den här handledningen kommer vi att klicka på Kör fullständig riktmärke .

* Obs! Det här är den fria versionen av Quadrant så att Kör anpassad riktmärke inte är tillgänglig.

Steg 4 - Tålamod

En lista över poäng som ska testas kommer att visas. Testet kommer att köras via din Android-enhet, det kommer att mäta CPU, Memory, Storage (I / O) och dina grafikfunktioner. Det kan ta en minut eller två att slutföra, så gör inte det om du har bråttom.

Gjort!

När alla tester är klara, är Quadrant redo och berättar att den måste skicka resultaten till internet, men ingen personlig information samlades in. Tryck Ok och kolla din poäng. Som du kan se på min nedan, matchar det inte riktigt upp till var Galaxy S ska vara. Gruvan är hela vägen uppe, nästan dubbla den av den näst snabbast. Det är inte en felbedömning av Quadrant, men jag har just rotat och lagrat min Galaxy S. Samsung ska vara stolt ...

Var jämför din telefonlinje jämfört med de andra? Berätta för oss i kommentarerna nedan!