Så här inaktiverar du autospelfunktionen för YouTube

En ny funktion har rullat tyst ut till YouTube-användare som automatiskt spelar nästa föreslagna video när den du tittar på är klar att spela. Om du är irriterad av det här kan du inaktivera beteendet med ett enkelt klick.

YouTube Autoplay

När videon du tittar på slutar ser du följande meddelande "Uppåt nästa". Här kan du klicka på spel för att se nästa video eller avbryta - men du har bara några sekunder att göra det.

Detta kan vara en mycket irriterande funktion eftersom YouTube inte alltid har de bästa förslagen jag vill spela. Ofta kommer det att finnas något av intresse för förslagen, men jag skulle hellre välja dessa på egen hand, och de är vanligtvis inte nästa i linje ändå.

Så för att inaktivera den behöver du bara klicka på knappen för att stänga av den. Om du tittar på videon är standardstorleken, ligger den högst upp till höger på skärmen.

Om du har videosatsen till teaterläge, ligger knappen längst ned till höger.

Eller, om du har videosatsen till helskärm, klicka bara på Inställningar och stäng av Autoplay från popup-menyn.

Om du inaktiverar funktionen Autoplay, när en video är klar får du kollaget av antagna videoklipp som vanligt.

Obs! Förväxla inte detta med att klicka på en spellista som är utformad för att spela varje video i följd. Det här är en funktion som rullar ut på allas konto, och om du inte ser det än, var tålmodig eller tacksam att du inte behöver hantera det.

Jag antar att det här kan vara en anständig funktion om du vill spela innehåll i bakgrunden, förutsatt att det gör relevanta förslag.

Så vad är din åsikt? Gillar du autoplay-funktionen eller kommer du att stänga av den? Lämna en kommentar nedan och dela din åsikt.

Tack vare beroendeframkallande tips för att vi ska uppmärksamma detta. Också, för mer fantastiska tips och tricks på YouTube, se till att du kolla in vårt YouTube-historiaarkiv.