Så här anpassar du standard Windows 8 Apps

En av de snygga sakerna du kan göra med Windows 8 "Modern Apps" - tidigare kallad Metro - är att anpassa dem för att visa den information du vill ha. Här är en titt på att anpassa Nyheter, Väder, Finans och Sport-appar.

Starta den app du vill anpassa från startskärmen för Windows 8. Här börjar jag med News. Högerklicka på skärmen eller om du använder en tablett, svep uppifrån på skärmen. Markera sedan de delar av appen du vill anpassa. Här väljer jag Mina nyheter.

Bläddra till höger och välj Lägg till ett avsnitt.

Nu kan du lägga till stort sett alla ämnen som en del till nyhetsflödet. Du kan lägga till en sektion som är så bred eller specifik som är tillgänglig.

Efter att ha lagt till en sektion visas den i din Nyheter-app.

Eller, du kan lägga till olika källor till olika kategorier i appen Nyheter.

Sport, Finance och Weather fungerar på samma sätt, med olika typer av anpassningar du kan göra i var och en. För att hitta det som finns tillgängligt högerklickar du eller sveper ner på skärmen. Här är anpassningarna tillgängliga för Sport.

Vad är snyggt är att du kan drill ner sportnyheterna för bara dina favoritlag.

Eller med Väder kan du lägga till olika platser.

Eller du kan kolla nuvarande väderförhållanden från hela världen.

Här är ett exempel på vilka anpassningar du kan lägga till i finansapplikationen. Praktiskt om du vill lägga till vissa lager i din bevakningslista.

Detta är bara några exempel på anpassningarna som du kan göra med standardprogrammen för Windows 8. Spela runt med dem och du får snabb tillgång till viktig information du behöver.