Hur man skapar en Windows 8.1-systembildsbackup

När du har konfigurerat din nya Windows 8.1-dator är det en bra idé att skapa en systembild så att du kan återgå till den om katastrof slår till, eller om du vill göra en ren installation. Vi omfattade hur man skapar en systembild i Windows 8, men i den nya 8.1-uppdateringen har platsens funktion ändrats.

Innan du börjar, se till att du har en extern enhet ansluten, nätverksplats eller gå i skolan med en tom DVD-skiva.

Skapa en Windows 8.1-systembild

Nu är Systembilden placerad i Filhistorik. Så öppna kontrollpanelen på skrivbordet - inte tunnelbaneversionen - och klicka på Arkivhistorik. Gå till Arkivhistorikens kontrollpanel, nedre vänstra hörnet, klicka på "System Image Back Up"

Om du vill använda det moderna gränssnittet trycker du på Windows Key + W för att få fram inställning av sökning och skriv in filhistoriken och markera den under resultaten.

Nästa klick på System Image Backup i nedre vänstra hörnet på skärmen.

Nu, precis som i tidigare versioner av Windows, följ guiden för att skapa systembilden. i detta fall säkerhetskopierar jag till min Windows Home Server.

Efter att ha valt säkerhetskopieringsplatsen, verifiera de enheter och / eller partitioner som du vill inkludera.

Därefter bekräfta dina säkerhetskopieringsinställningar.

Vänta nu medan systembilden är skapad och säkerhetskopierad, och du är klar!

Jag tycker att den bästa tiden att skapa en systembild är efter en ren installation, eller efter att du har skapat allt hur du gillar det på en ny dator. Sedan när du vill göra en ren installation, kan du återställa allt till hur du gillar det.

Kom ihåg Windows 8 har två nya funktioner som kallas PC Reset och PC Refresh som låter dig återställa ditt system i någonting som går fel. Båda dessa funktioner finns fortfarande i 8.1. Men om du inte kan komma till dessa funktioner av någon anledning, eller om du bara föredrar att återställa från en systembild, kommer du att ställas in.

Även när du är på det kan du också skapa en USB-återställningsenhet. Det låter dig starta från flash-enheten och återställa en systembild om du har en hårddiskkrasch.

Om du inte är på Windows 8 än, kolla in vår artikel om hur du skapar en Windows 7 System Image.

Windows 8.1 kommer att bli en gratis uppgradering till befintliga Windows 8-användare via Windows Store. Microsoft bekräftade att det kommer att släppas den 18 oktober.