Så här skapar du Netflix-profiler, nu med Android-support

Netflix presenterade sin användarprofilhanteringsfunktion för abonnenter tillbaka i augusti i år utan extra kostnad. Det betyder att alla i ditt hushåll kan behålla en lista över de shower som varje person tycker om att titta på. Detta är en bra funktion om alla i ditt hem som har olika smaker i programmering. Även om detta var bra nyheter för vissa, kunde inte alla plattformar ha funktionen - som Android.

I helgen uppdaterades Netflix-appen på Android för att stödja flera användarprofiler. Detta kommer på hälen av en stor tv-makeover av Netflix förra månaden på enheter som Roku och Xbox 360.

Så här konfigurerar du Netflix-profiler

Om du aldrig har använt profilfunktionen, här är en titt på hur du konfigurerar det. Logga in på ditt Netflix-konto på din dator eller surfplatta via webbläsaren - det går inte att hantera profiler på alla enheter, till exempel Roku. Välj din profil i övre högra hörnet och klicka sedan på Hantera profiler.

Här kan du lägga till upp till fem Netflix-profiler. Skriv in deras användarnamn och kontrollera om det är en profil för ett barn under 12 år eller inte. Detta gör det möjligt för dem att bara se innehåll som är lämpligt för barn.

När du har lagt till dem kan du ändra deras Netflix profil karaktär och hantera konton.

Processen är rakt framåt, och när du öppnar Netflix-appen på en Android-enhet, tryck bara på menyn längst upp till vänster och profilen för att stänga av.

Välj sedan personen som använder enheten och tryck på deras profil.

Om du inte har använt Netflix Profiles ännu, kolla in den här videon som företaget gjorde och förklara hur de fungerar några månader tillbaka:

">

En av de coola sakerna med den här funktionen läggs till Android-enheter är, om du har en Chromecast, kan individer titta på vad de gillar på den stora skärmen.

Vad tar du med? Gillar du möjligheten att lägga till profiler på ditt Netflix-konto och nu på Android?

Hämta Netflix för Android