Så här kontrollerar du batterinivån på din Apple TV Siri Remote och laddar den

Nyligen har jag använt min Apple TV (4: e generationen) oftare än de andra set-top-rutorna i min samling. Den andra dagen gick jag in i ett problem där den nya Siri fjärrkontrollen inte svarade - det var första gången jag har haft det här problemet. Nåväl, det visar sig att jag behövde ge det en avgift. Så här undviker du en liknande fråga genom att kontrollera batterinivån på din fjärrkontroll och hur du laddar upp den.

Tidigare versioner av Apple TV-fjärrkontrollen drivs av ett runt litium 3V myntbatteri som kan gå flera år utan att behöva bytas ut. Detta berodde på sin begränsade funktionalitet jämfört med den nya.

Den nya fjärrkontrollen har en ny pekplatta med fler sensorer som möjliggör mer kontroll över tvOS-gränssnittet - inklusive spel. Den har också en mikrofon för Siri-röstsökning och -kontroll. Dessa extrafunktioner är till nytta när du njuter av din underhållning, men det innebär också att du måste ladda upp den från tid till annan. Och nej, du kan inte bara byta batteri i Siri-fjärrkontrollen.

Kontrollera batterinivån på Apple TV Siri Remote

För att kontrollera batteriladdningsnivån på din Siri-fjärrkontroll, gå till Inställningar> Fjärrkontroll och enheter> Fjärrkontroll .

På följande skärm kommer du att se batterinivåprocenten. I det här fallet är det väl laddat upp (99%) eftersom det behövde det.

Jag skulle tro att Apple TV kunde ge mig ett meddelande när fjärrbatteriets laddning är låg som Roku gör. Men jag har aldrig sett någonting som dyker upp på min skärm (men kanske har jag aldrig uppmärksammat).

Ladda upp Apple Siri-fjärrkontrollen

För att ladda upp den kan du ansluta den till din dator med den medföljande blixten till USB-kabeln. Enligt Apples supportsida tar Siri Remote upp till 2 ½ timmar för att laddas fullständigt. Men enligt min erfarenhet verkar det bara ta en timme eller så när den ansluts till ett vägguttag med Apple USB-strömadaptern som följde med min iPad.

Har du den 4: e generationen Apple TV med en Siri Remote? Har du någonsin helt tömd sin makt? Lämna en kommentar nedan och berätta din historia.