Så här avbryter du abonnemanget för Apple Music-förnyelse

Om du anmälde dig till den kostnadsfria 90-dagarsprövningen av Apple Music-tjänsten när den lanserades den 30 juli och inte längre vill ha den, måste du avbryta den 30 september . Om du inte avbryter får du sluta debiteras abonnemangsavgiften på $ 9, 99 / månad (eller $ 14, 99 / månad för familjeplanen).

Du kan avbryta prenumerationen på ett par sätt ... antingen via din iPhone, iPad eller iPod touch eller via iTunes på din Mac eller PC. Här tittar vi på båda.

Avbryt Apple Music via iTunes

Obs! Här använder jag den senaste versionen av iTunes på Windows 10 PC.

Starta iTunes på din dator och välj din ikon högst upp och välj sedan Kontoinformation och skriv in ditt lösenord för kontot.

Bläddra ner till Inställningar och välj Hantera> Prenumerationer .

På nästa sida ser du dina prenumerationer. Klicka på Apple Music Membership . Här kan du även se datumet när den kostnadsfria provperioden slutar.

Vrid nu Auto-renewal-strömbrytaren och verifiera att du vill avbryta i dialogrutan som dyker upp.

Avbryt Apple Music via din iOS-enhet

Obs! Här använder jag en iPad Mini med den senaste versionen av IOS 9.

Starta programmet Musik och tryck på din profilikon i det övre vänstra hörnet och tryck sedan på Visa Apple ID och skriv in ditt lösenord.

Därefter väljer du Hantera under rubriken Prenumerationer.

Klicka sedan på Apple Music Membership.

Vänd sedan av den automatiska förnyelseskontrollen och stäng sedan av till verifieringsmeddelandet som kommer upp.

Observera att du fortfarande kan registrera dig för en tre månaders prenumeration på Apple Music, och när du gör det, om du inte planerar att fortsätta, kan du gå när som helst och stänga av den automatiska förnyelsen som är irriterande aktiverad som standard ... precis som det var när HBO NOW lanserades först.

Har du testat den nya Apple Music? Lämna en kommentar nedan och låt oss veta om du gillar det eller inte.